Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over krentenboom

Het krentenboompje is een struik of kleine boom die in Nederland en België ook in het wild te vinden is. De struik komt van oorsprong uit Noord-Amerika, maar wordt nu meer gezien in Europa. De krentenboom ziet er in elk jaargetijde anders uit en heeft daardoor veel sierwaarde voor de tuin. In het voorjaar in de bloesem erg opvallend.

 

Als een van de eerste tuinplanten bloeit het krentenboompje uitbundig met meestal een witte of lichtroze bloesem. Het blad dat eerst verschijnt is koperrood en kleurt in de zomer groen en in de herfst oranje tot rood. Het krentenboompje kan als struik, meerstammige struik, meerstammige kleine boom of kleine boom worden aangeplant. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende maatvoeringen in het assortiment.

Krentenboom planten

Meest aangeplant is de Amelanchier lamarckii, die 3 tot 5 meter hoog kan worden en goed in elke tuin toepasbaar is (ook in de kleinere). Verder is er een boomvorm met een iets compactere groeiwijze genaamd Amelanchier arborea ‘Robin Hill‘, die heel goed in de kleine tuin of smalle border past, evenals de zuilvormige Amelanchier alnifolia 'Obelisk' met zijn smalle opgaande groeiwijze.

Geef de krentenboomp een zonnige of half-zonnige standplaats, in een goed doorlaatbare, iets zure, niet te natte bodem; de grondsoort maakt weinig uit. Om het aangroeien te bevorderen kunt u wat aanplantgrond in het gat doen. Deze kunt u ook bestellen op Tuinplantenwinkel.nl

Krentenboom snoeien en onderhouden

Om te voorkomen dat het boompje te kaal wordt, kan er uitgedund worden. Dan worden de oude takken verwijderd, zodat er weer meer licht in de krentenboom komt. Wilt u meer een struikvorm, dan kunt u het beste vanaf het begin goed snoeien Neem een stevige tak en snoei de zijtakken van deze tak  tot op 1/3 van hun lengte. Blijf van de top af.

 

De snoei vindt het beste plaats tijdens de wintermaanden (als het niet vriest) of direct na de bloei. Geef af en toe wat organische mest en voor het behoud van een wat zurige grond, een handje turf. Een boomvorm van het krentenboompje vraagt weinig snoei maar kan wel gesnoeid worden indien nodig.

 

Krentenboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.