U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Krentenboom | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over krentenboom

De krentenboom ziet er in elk jaargetijde anders uit en zal daardoor het hele jaar door een hoge sierwaarde hebben. Het is een echte alleskunner die door zijn veranderende uiterlijk altijd op zal vallen in uw tuin. Ook de vogels en de bijen weten de geurende bloesem en eetbare vruchten van deze boom te vinden.

 

Het krentenboompje bloeit eerst uitbundig met witte of lichtroze bloesem. Het blad van de Krentenboom dat eerst verschijnt, is koperrood en kleurt daarna groen om in de herfst oranje tot rood te worden. De krentenboom is een struik of kleine boom die in Nederland en België ook in het wild te vinden is. De struik komt van oorsprong uit Noord-Amerika, maar wordt nu meer gezien in Europa. Het krentenboompje bestaat in struikvorm, als meerstammige struik, meerstammige kleine boom of kleine boom. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende hoogtes en manieren van groeien.

Welke soorten krentenbomen zijn er?

De meest bekende krentenboom is de Amelanchier lamarckii, die 3 tot 5 meter hoog kan worden en goed in elke tuin toepasbaar is. Hij wordt ook wel Amerikaans krentenboompje genoemd. Verder is er een boomvorm met een iets compactere groeiwijze genaamd Amelanchier arborea ‘Robin Hill‘, die heel goed in de kleine tuin of smalle border past, evenals de zuilvormige Amelanchier alnifolia 'Obelisk' met zijn smalle opgaande groeiwijze. In het algemeen zijn Zuilbomen vanwege hun vorm bij uitstek geschikt voor een kleinere tuin. Iets minder bekende soorten zijn de Amelanchier arborea en de Amelanchier canadensis ‘Rainbow Pilar’. Waarvan de laatste een smalle boom is met een prachtige herfstverkleuring in alle kleuren van de regenboog

Meerstammige krentenboom

Wanneer een krentenboom meerstammig is, geeft dit een heel sierlijk en gracieus uiterlijk aan deze bloesemboom. Het is dan namelijk niet alleen de bloesem waardoor de boom een opvallende verschijning is, maar ook de groei van onderuit is zeer elegant. Bij een boom voor een kleine tuin valt de keus misschien eerder op een boompje op stam, maar een meerstammige krentenboom is zeker ook het overwegen waard als u op zoek bent naar een blikvanger voor uw tuin.

 

De populariteit van deze meerstammige krentenboom is dus eenvoudig te verklaren door de veelzijdigheid. In elk jaargetijde heeft een meerstammige Amelanchier lamarckii een andere uitstraling en blijft hij verrassen. Andere bloesembomen met meer stammen én een hoge sierwaarde zijn de sierappel en de sierkers. Een boom met meerdere stammen heeft een speels karakter en komt daarom steeds vaker terug in tuinontwerpen. In onze webwinkel bieden we verschillende andere meerstammige bomen aan die allemaal hun eigen uiterlijke kenmerken hebben. Ze zijn te krijgen in verschillende formaten en groottes waardoor er ook voor uw tuin een mooi exemplaar te vinden is.

Hoe plant ik een Amelanchier lamarckii?

Wat voor het aanplanten van een Amelanchier lamarckii geldt, is ook van toepassing op iedere andere krentenboom. Geef hem als eerste een zonnige of half-zonnige standplaats, in een goed doorlaatbare, iets zure, niet te natte bodem; de grondsoort maakt weinig uit. Om de krentenboom tot volle wasdom te laten komen, plant u hem het best op een enigszins tegen de wind beschutte plek. Een krentenboom zal lastig aangroeien als de grond rondom de wortels lastig doordringbaar is. Maak daarom een ruim plantgat, zodat de grond losser wordt. Zet de kluit in het plantgat en zorg ervoor dat de stam niet onder het niveau van de grond eromheen komt te zitten. De boomwortels moeten niet meer zichtbaar zijn, maar de stam mag absoluut niet met aarde bedekt zijn. Om het aangroeien te bevorderen, raden wij aan om aanplantgrond gebruiken. Deze mengt u door de losse aarde in het plantgat en hier vult u het gat mee aan.

 

Daarna drukt u de grond rondom de kluit aan. Net zolang tot de krentenboom recht komt te staan. Dit kunt u het beste zien door af en toe van een afstandje en uit verschillende hoeken te kijken. Door een schep als hefboom onder de kluit te gebruiken, zet u de boom rechter. Pas als de Amalanchier lamarckii recht genoeg staat, vult u de rest van het plantgat aan en drukt u met de hakken van uw schoenen de grond rondom de boomwortels weer aan.

  

Zeker op droge dagen is het noodzakelijk om de boom na het aanplanten veel en vaak water te geven. De wortels zijn namelijk nog niet meteen lang genoeg om zelf naar water op zoek te gaan dat dieper in de bodem zit. Om te voorkomen dat de krentenboom scheef groeit, is het plaatsen van een boompaal nodig. Door de stam met een boomband aan de paal te bevestigen, kan het krentenboompje met de wind meeveren zonder dat de aangroei van de boomwortels hier onder te lijden heeft.

Krentenboom snoeien 

Om te voorkomen dat het boompje te kaal wordt, kan er uitgedund worden. Dan worden de oude takken verwijderd, zodat er weer meer licht in de krentenboom komt. Wilt u meer een struikvorm, dan kunt u het beste vanaf het begin goed snoeien Neem een stevige tak en snoei de zijtakken van deze tak  tot op 1/3 van hun lengte. Blijf van de top af.

De snoei van de krentenboom vindt het beste plaats tijdens de wintermaanden (als het niet vriest) of direct na de bloei. Geef af en toe wat organische mest en voor het behoud van een wat zurige grond, een handje turf. Een boomvorm van het krentenboompje vraagt weinig snoei maar kan wel gesnoeid worden indien nodig.

Een Krentenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Of u nou op zoek bent naar een boom voor in uw voortuin, achtertuin of kleine tuin er is altijd een geschikte krentenboom te vinden op Tuinplantenwinkel.nl. Wij komen de krentenboom van uw keuze binnen 2 tot 7 werkdagen zelf bij u thuis bezorgen. Zo kunt u snel genieten van de weelderige en sprookjesachtige bloesem en oogverblindende herfstkleuren.

Ook kunnen we zorgen voor aanplantgrond en een boompaal en boomband, zodat u alles bij de hand heeft om het krentenboompje op de juiste manier aan te planten. Door online bij ons te bestellen, krijgt u aangroeigarantie en hoeft u zelf niet met een aanhanger met boom de weg op. De krentenboom wordt netjes door een van onze eigen chauffeurs bij u thuis afgeleverd of op een vooraf afgesproken plek naar keuze neergezet als u niet thuis bent.

 

Bloesem krentenboompje

 

Inspiratie Krentenboom:

Krentenboom bloesem van dichtbij

 

De bloesem van het krentenboompje verschijnt tegelijk met het eerste blad.

 

Bloesem krentenboom voor het blad er in het voorjaar aankomt

 

De krentenboom bloeit volop in het voorjaar met witte of witroze bloesem.

 

herfstverkleuring krentenboompje

 

Ieder seizoen een ander beeld met de Krentenboom, zo ook een prachtige herfstkleur.  

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.