» Amelanchier lamarckii - XL+

Amelanchier lamarckii - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Krentenboompje
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Keuze afhankelijk

Amelanchier lamarckii of Krentenboompje - Informatie:
De Amelanchier lamarckii - XL+ stuik is een meerstammige sierheester die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Deze tuinplant loopt in het voorjaar uit met prachtige oranjerode tot bruinrode bladkleuren. In april-mei begint de bloei waarbij de Krentenboom helemaal overdekt wordt met trosjes hangende witte bloempjes. In de zomer worden er zwart-paarse eetbare vruchtjes gevormd, waaraan de tuinplant zijn naam te danken heeft. Als u er jam van wilt maken, moet u de vele vogels die de krenten een lekkernij vinden wel voor zijn. In de herfst verliest de Amelanchier lamarckii struik - XL+ de prachtig gevlamde bladeren. De krenten struik verkiest een zonnige standplaats, maar halfschaduw wordt ook verdragen. De bodem dient goed waterdoorlatend te zijn. Snoei alleen als de Krentenboom te dicht wordt door verkeerd groeiende takken. U kunt een keuze maken tussen de verschillende maatvoeringen alvorens deze toe te voegen aan uw winkelwagen.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hierDe Amelanchier lamarckii - XL+ | Krentenboompje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.