Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over liatris spicata

De Liatris spicata is een gemakkelijke, winterharde en bladverliezende tuinplant. Het is van oorsprong een prairieplant. De plant is eenmaal aangeworteld erg droogtetolerant. Opvallend zijn de aar-vormige bloemen. Spicata is Latijn voor aarvormig. Tijdens de bloei, die duurt van juli tot in augustus, verschijnen eerst de knoppen. Die beginnen daarna van boven naar beneden paars te bloeien. Dat betekent dat de uitbloei aan de bovenkant van de aar start, wat in de plantenwereld niet veel voorkomt. De bloemen van de Liatris spicata kunnen als snijbloem gebruikt worden. Ze staan mooi in een boeket en zijn lang houdbaar. Het is een tuinplant die door zijn rechte verticale vorm mooi combineert met andere bloeiende vaste planten. De Liatris is in trek bij vlinders, hommels en bijen. De plant zorgt dus voor een levendig schouwspel.

Liatris spicata planten

Wij leveren deze tuinplant in pot. Het is daardoor mogelijk om de Liatris spicata het hele jaar door te planten. De knollen zijn bij jonge planten, zeker in natte winters, gevoelig voor rotting. Eenmaal goed aangeworteld vormt dit geen probleem meer en is het een van de meest gemakkelijke tuinplanten. Zorg voor een zo zonnig mogelijke standplaats. Wanneer u gaat planten, moet de bodem vooraf goed doorlatend gemaakt worden. Maak hiervoor de grond goed los. Doe daarna aanplantgrond in het plantgat en vermeng deze met de aarde.

Liatris spicata snoeien 

Als u de uitgebloeide bloemen weg knipt, bestaat de kans dat de Liatris spicata nog een keer gaat bloeien. Verder is snoeien niet nodig. In de herfsttuin staat deze uitgebloeide tuinplant nog een tijdje decoratief. Na de winter kunt u de verdorde delen van de plant wegnemen, waarna de plant opnieuw zal uitlopen.

 

Liatris spicata is een gemakkelijke tuinplant met een zeer lange bloei

 

Inspiratie Vaste Planten:

De Liatris spicata is er met paarse of witte bloemen die boven fijn beveerde stelen groeien

 

Liatris is een plant die graag op een zonnige plaats in de tuin staat. De grond kan hierbij zowel vochtig als droog zijn. Eenmaal geworteld in uw tuin zijn de planten beresterk. De knollen kunnen in het najaar of einde van de winter gemakkelijk worden gerooid en eventueel opnieuw worden uitgeplant.

 

Het grappige aan de bloem van liatris spicata is de omgekeerde bloeiwijze die bovenaan de aar begint en zich dan naar beneden toe opent

 

Naast de bekendere paars bloeiende soort is er ook een wit bloeiende variant. De twee soorten kunt u ook door elkaar gebruiken. 

 

Liatris spicata is een vaste plant die zich gemakkelijk laat combineren met bijvoorbeeld siergras en alchemilla mollis

 

De Liatris spicata is een rijk bloeiende vaste plant voor een zonnige standplaats. Voordat de bloei begint is het loof al erg aantrekkelijk. Het grasachtige uiterlijk laat zich door allerlei planten heen weven. Op deze foto ziet u op de voorgrond de uitgebloeide bloemen van vrouwenmantel.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.