Liatris spicata 'Kobold'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lampenpoetser / Knopige Slangenwortel
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Liatris spicata 'Kobold' of Lampenpoetser of Knopige slangenwortel

Liatris spicata 'Kobold' is een mooie borderplant die in de zomer aarvormige bloemen geeft. Spicata is Latijn voor 'aarvorming'. Van oorsprong is het een prairieplant. Het is dan ook een sterke, winterharde tuinplant, maar dan wel zijn blad verliest. Als alle knoppen aan de aren verschenen zijn, begint de bloei van paarse bloemetjes boven aan de aar. Dat betekent dat de Lampenpoetser het eerste bovenaan uitgebloeid is. De bladeren zijn langwerpig en lijken wel wat op gras. De bloemen van de Liatris spicata 'Kobold' kunnen als snijbloem gebruikt worden; ze zijn lang houdbaar. Het is een tuinplant die door zijn rechte verticale vorm mooi combineert met andere bloeiende vaste planten. De Liatris spicata ‘Kobold’ is in trek bij vlinders, hommels en bijen.

 

Standplaats Liatris spicata 'Kobold'

Liatris spicata 'Kobold' staat het liefst op een warme plaats in de zon in een voedselrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Liatris spicata 'Kobold' snoeien en onderhouden

Eventueel kunt u Liatris spicata 'Kobold' na de bloei alvast terugknippen, maar de aren hebben nog lang een decoratieve uitstraling. De overblijvende wortels mogen in de winter niet te nat staan; ze kunnen dan gaan rotten. Lampenpoetser kan in het voorjaar uitgespit, gescheurd en opnieuw uitgeplant worden. Dit gaat heel gemakkelijk want de wortels hechten maar oppervlakkig.De Liatris spicata 'Kobold' | Lampenpoetser / Knopige Slangenwortel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.