Centranthus ruber 'Coccineus'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rode valeriaan
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Centranthus ruber 'Coccineus' of Rode valeriaan

Centranthus ruber 'Coccineus' is een mooie roze/rood bloeiende borderplant met decoratieve bloemen. De bloei van deze tuinplant start in de vroege zomer. Het is een kweekvorm van de mediterrane Rode valeriaan. De tuinplant trekt bijen, vlinders en hommels aan en is rijk aan nectar. Soms ontstaat dan een wit bloeiende variant. De plant wordt ook spoorbloem genoemd. Dit verwijst naar het feit dat de plant zich goed thuis voelt langs het spoor tussen het grind waar de bielzen in liggen.

 

Standplaats Centranthus ruber 'Coccineus'

In de tuin wordt Rode valeriaan voornamelijk gebruikt als borderplant. Hij groeit zeer goed op smalle strookjes tegen de muur en kan als rotsplant gebruikt worden. Centranthus ruber 'Coccineus' kan goed tegen droogte, en groeit in een kalkrijke, stenige bodem.

 

Centranthus ruber 'Coccineus' snoeien en onderhouden

Knip de bloemstengels na de bloei af, als u geen uitzaai wenst. Centranthus ruber 'Coccineus' sterft in de winter bovengronds af. Verwijder in het vroege voorjaar alle afgestorven delen van de tuinplant, zodat nieuwe, frisse scheuten vodoende licht en ruimte krijgen.  De Centranthus ruber 'Coccineus' | Rode valeriaan koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.