Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over notenboom

Hoewel de notenboom eigenlijk een fruitboom is, wordt hij ook vaak als sierboom aangeplant. Vroeger had elk (boeren)erf een notenboom staan. De boom gaf op een natuurlijke wijze flink schaduw aan het erf of terras. Daarnaast schijnen notenbomen vliegen en ander vliegend ongedierte op afstand te houden. 

Notenboom snoeien, wanneer doe je dat?

We beginnen maar meteen bij de belangrijkste vraag over de notenboom. En dat is inderdaad het tijdstip waarop een notenboom gesnoeid mag en kan worden. Allereerst is het voor de vorm van de notenboom het beste als hij niet gesnoeid hoeft te worden. Als er genoeg ruimte is voor de ontwikkeling van de kroon, dan is snoeien niet nodig. De notenboom zal uit zichzelf een mooie nagenoeg ronde kroon vormen.

De notenboom vormt een grote kroon. Hierdoor zal er niet altijd voldoende ruimte zijn voor de volledige ontwikkeling hiervan. Zeker in de achtertuinen in een woonwijk, zal de kroon op een gegeven moment ook de tuin van de buren bereiken. Snoeien is dan echt noodzakelijk. Een notenboom verdraagt snoei gelukkig goed, maar het is belangrijk dat dit op het juiste tijdstip gebeurt. De sapstroom van een notenboom is zeer sterk, waardoor er na het snoeien, lange tijd vocht uit de wonden kan lekken. Hier zou de notenboom zelfs aan dood kunnen bloeden. Om dit te voorkomen, dient de boom gesnoeid te worden op een moment dat de sapstroom in rust is. Bij een notenboom, is dit maar een zeer korte periode. Het kan vanaf het moment dat het blad begint te verkleuren (vaak begin oktober) tot een aantal weken nadat het blad compleet gevallen is (meestal tot eind november / uiterlijk begin december). 

Welke soorten notenbomen zijn er?

We beperken ons hier tot de notenbomen die bij de familie Juglans horen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook de Japanse notenbomen, of Hazelnoten. Ook de Kastanjebomen hebben een eigen pagina gekregen. Hier dus de Juglans soorten, waarbij de Juglans regia de gewone notenboom is. Deze wordt ook het grootste. De Geënte notenbomen, zoals de Juglans Broadview, of Juglans 'Buccaneer' blijven een stuk kleiner en zijn daardoor ook beter geschikt om aangeplant te worden in een kleinere tuin. 

 

alleen snoeien als dat noodzakelijk is van een notenboom

 

Inspiratie Notenboom:

snoeien alleen als het blad geel wordt en tot dat het gevallen is van een notenboom

 

Let goed op wanneer u uw Notenboom gaat snoeien, dit kan maar een korte periode in het jaar.

de noten van de noten boom bevinden zich in een soort schil

 

Het kan enkele jaren duren voordat u noten aan uw Notenboom krijgt, geef hem dus de tijd. 

 

Een notenboom wordt een grote boom let daarop bij het aanplanten plaatsen

 

De Notenboom kunt u het hele jaar door planten doordat ze in een pot geleverd worden. 

 

Notenboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.