Juglans regia 'Coenen' - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Walnoot
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm
Bestuivers: Broadview, Buccaneer, Plovdivski
Pluktijd: September - Oktober
Beschrijving

Juglans regia 'Coenen' - hoogstam of Walnoot - Informatie:

Juglans regia 'Coenen' groeit uit tot een flinke boom met een brede, open kroon en heeft dus wel wat ruimte nodig. Na het blad komen de mannelijke en vrouwelijke bloemen, zodat zelfbestuiving mogelijk is, maar voor een rijke vruchtdracht is het raadzaam een tweede ras ( zie hiernaast) aan te planten. Al na een paar jaar krijgt de Walnoot zijn eerste vruchten: vrij grote, smakelijke noten. In het najaar zijn de vruchten rijp en vallen ze van de boom. Een Walnoot is goed winterhard. De notenboom weert vliegen en andere insecten van uw terras door een stofje in de bladeren. 

 

Standplaats:

Juglans regia 'Coenen' staat het beste op een open en lichte plaats in een voedselrijke, licht vochtige, waterdoorlatende bodem, die niet te zurig is. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoei van een Walnoot kan enkel in de herfstperiode wanneer zijn blad begint te kleuren of aan het vallen is. Daarvoor of daarna snoeien kan funest zijn voor een notenboom. De tuinplant kan veel sapstroom verliezen en hierdoor afsterven.De Juglans regia 'Coenen' - hoogstam | Walnoot koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.