Informatie over zonneroosje

Het Zonneroosje hangt (net zoals Lavendel bij voorbeeld) een beetje tussen de plantgroep 'vaste planten' en 'heesters' in. Eigenlijk is het een klein struikje dat in de winter niet geheel afsterft. Bij een niet te strenge winter, blijft ook het blad aan de plant zitten. Zonneroosje blijft laag en kan goed op een zonnige én droge plek groeien. Dit zijn standplaatsen, die lang niet voor elke plant geschikt is. Belangrijk hierbij is, dat de plek ook in de herfst- en wintermaanden niet te nat mag zijn, anders rotten de wortels van het Zonneroosje weg. Een zonnige plek in de verhoogde border is een ideale plek voor deze tuinplant.

Zonneroosje snoeien en verzorgen

Het Zonneroosje heeft weinig snoei nodig. Eventueel kan het struikje na de bloei een stuk teruggeknipt worden. Van nature groeit de plant wat warrig, maar op deze manier ontstaat er een wat compactere plant met meer structuur in de vertakkingen. Bij strenge vorst kan er vorstschade ontstaan. Om dit te voorkomen, kan er tijdens zo'n vorstperiode wat blad of een oude deken over het Zonneroosje gelegd worden.

Zonneroosje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten Zonneroosje aangeboden. Allemaal hebben ze een geel gekleurd hart van de bloem, de buitenste bloemblaadjes hebben bij elke variant een andere kleur. De Heliathemum (dit is de Latijnse naam) 'The Bride' heeft grijs/groen blad en de 'Amabile Plenum' gevulde bloemen. Allemaal worden ze nagenoeg even hoog, waardoor ze eventueel ook prima met elkaar te combineren zijn. 

 

de vaste plant zonneroosje is winterhard

 

Inspiratie Zonneroosje:

zonneroosje is verkrijgbaar bloeit in verschillende soorten kleuren

 

Zonneroosje is een laagblijvende bloeiende vaste plant, die bij milde winters ook nog eens redelijk bladhoudend is. 

 

helicanthemum is de latijnse naam van het zonneroosje

 

Het Zonneroosje, zoals de naam al zegt, houdt van een zonnige standplaats met een redelijk droge bodem. 

 

roze witte gele of rode heleanthemum zonneroosjes planten in de tuin of verhoogde border

 

Kunt u niet kiezen welke kleur u wilt nemen? Doordat de soorten in ons assortiment allemaal ongeveer even hoog worden, kunt u ze ook makkelijk met elkaar combineren. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.