» Helianthemum 'Amabile Plenum'

Helianthemum 'Amabile Plenum'

Product informatie

Nederlandse naam: Zonneroosje
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Helianthemum 'Amabile Plenum' of Zonneroosje - Informatie:

Deze rode variant van het Zonneroosje staat net als de andere varianten van deze soort het liefst op een plaats in de volle zon. De kleine, gevulde bloemen fleuren de plant van juni t/m augustus op. Zonneroosje is een goede bodembedekker en wordt vaak aangeplant tussen stenen en muurtjes in rotstuinen. In de winter zal de tuinplant niet geheel afsterven. 

 

Standplaats:

Zoals alle zonneroosjes, staat ook Helianthemum 'Amabile Plenum' het liefste op een plekje in de volle zon in een humusrijke, niet te vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en Onderhoud:

Nadat Helianthemum 'Amabile Plenum' is uitgebloeid, kunt u hem een stuk terugsnoeien. De tuinplant zal dan in hetzelfde seizoen nog nieuwe scheutjes maken en bestaande twijgen worden dikker. Hierdoor wordt het Zonneroosje beter bestand tegen de strenge vorst. Met een laag bladeren kunt u  Helianthemum 'Amabile Plenum' in de winter tegen de kou beschermen, of leg er tijdens de koudste nachten bijvoorbeeld een oude deken overheen. De Helianthemum 'Amabile Plenum' | Zonneroosje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.