Helianthemum 'Golden Queen'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zonneroosje
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Helianthemum 'Golden Queen' of Zonneroosje - Informatie:

Zoals de naam al doet vermoeden is de Helianthemum 'Golden Queen' een geelbloeiende variant met van juni tot augustus een overvloed aan gele, roosachtige bloemetjes. Zonneroosje is een goede bodembedekker en wordt vaak aangeplant tussen stenen en muurtjes in rotstuinen.

 

Standplaats:

Zoals alle zonneroosjes, staat ook deze 'gouden koningin' het liefste op een plekje in de volle zon in een humusrijke, niet te vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Nadat Helianthemum 'Golden Queen' is uitgebloeid, kunt u hem een stuk terugsnoeien. Hij zal dan in hetzelfde seizoen nog nieuwe scheutjes maken en bestaande twijgen worden dikker. Hierdoor wordt het Zonneroosje beter bestand tegen de strenge vorst. Om Helianthemum 'Golden Queen' in de winter tegen de kou te beschermen, kunt u er een isolerende laag bladeren overheen leggen, of leg er tijdens de koudste nachten bijvoorbeeld een oude deken overheen. Deze tuinplant sterft niet helemaal af. Het is (net zoals bijvoorbeeld Lavendel') een halfheestertje. De Helianthemum 'Golden Queen' | Zonneroosje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.