Helianthemum 'Ben Hope'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zonneroosje
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Donkerroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Helianthemum 'Ben Hope' of Zonneroosje - Informatie:

Helianthemum 'Ben Hope' bloeit van juni tot augustus met een overvloed aan donkerroze, een beetje op kleine roosjes lijkende bloemen. Deze tuinplant komt goed tot zijn recht in iedere border en is uitermate geschikt voor rotstuinen.

 

Standplaats:

Zoals de naam al aangeeft, staat deze tuinplant het liefst op een plekje in de volle zon. Ook is de Helianthemum 'Ben Hope' bestand tegen wat drogere plekken, met een voorkeur voor een kalkhoudende bodem. Hierdoor is het Zonneroosje bij uitstek een plant die de moeite van het proberen waard is, op de (vaak wat lastigere) zonnige, droge plekken in de border.

 

Snoei en onderhoud:

Om Helianthemum 'Ben Hope' compact te houden, kunt u hem bij voorkeur na de bloei wat terug knippen. Hij zal dan hetzelfde seizoen nog nieuwe scheuten maken. Het jaar erop bloeit het Zonneroosje weer volop met roze bloemen. In de winter blijft het Zonneroosje half wintergroen, hij valt niet helemaal weg. U kunt hem bij strenge vorst eventueel beschermen door er een isolerend bladerdek overheen te leggen (of bijvoorbeeld een oude deken). Zo voorkomt u vorstschade. Combineer de Helianthemum 'Ben Hope' met andere varianten van het zonneroosje voor een leuk kleureffect. Tip: Helianthemum 'Ben Hope' is perfect als lang bloeiende rotsplant te gebruiken.De Helianthemum 'Ben Hope' | Zonneroosje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.