Liriope muscari 'Moneymaker'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Leliegras
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Liriope muscari 'Moneymaker' of Leliegras

Wanneer je Liriope muscari 'Moneymaker' ziet en daarnaast zijn Nederlandse naam weet, denk je zeker met een grassoort te maken te hebben. Niks is minder waar en dit komt pas tot uiting wanneer de bloei van deze tuinplant op gang komt. Leliegras bloeit met prachtige, blauwe aren. Je zou op dat moment kunnen denken dat je het inderdaad verkeerd had en dat je met het Blauwe Druifje te maken hebt. Maar ook daarmee misleidt de Liriope muscari 'Moneymaker' menigeen. De bloeitijd is compleet anders. Waar het Blauwe Druifje in het voorjaar bloeit, krijgt Leliegras juist in het najaar zijn bloemaren. Dat is een tijd dat er niet altijd veel kleur in de border te vinden is. Deze tuinplant heeft een polvormige groeiwijze en is wintergroen.

 

Standplaats Liriope muscari 'Moneymaker'

Denk altijd aan Liriope muscari 'Moneymaker' als er ergens een plekje vrij is in de schaduw of halfschaduw. Daarmee is Leliegras prima geschikt voor vakbeplanting en als bodembedekker onder bijvoorbeeld grote heesters of bomen.

 

Liriope muscari 'Moneymaker' advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 5-7 planten 9x9 cm
C2 (2 liter pot) 5 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

 

Let op!
De pot kan soms in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkante pot dan rond. 

 

Liriope muscari 'Moneymaker' snoeien en onderhouden

Mocht Liriope muscari 'Moneymaker' onverhoopt lastig tot bloei komen, knip de plant in het voorjaar eens terug tot op 5 cm boven de grond. Leliegras loopt dan snel weer uit en zal in het najaar wel bloemstengels gaan vormen. Knip in het voorjaar oude bloemstengels en afgestorven bladeren weg.De Liriope muscari 'Moneymaker' | Leliegras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.