Menu
Geen producten gevonden

»

Vinca minor | Maagdenpalm

Product informatie

Nederlandse naam: Kleine maagdenpalm
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Vinca minor of Kleine maagdenpalm - Informatie:

Vinca Minor is de naam van een populaire, groenblijvende bodembedekker die op plekken met schaduw en halfschaduw kan groeien. Echter is de plant ook tolerant voor zon en staat een iets grotere hoeveelheid zon ook garant voor meer bloemen. De plant heet ook wel Maagdenpalm en is uitermate geschikt als bodembedekker, omdat de uitlopers zich ondergronds verspreiden. Zelfs op sterk beschaduwde plaatsen ontstaat een aaneensluitend groen tapijt, dat ongewenst onkruid weinig kans geeft. De tuinplant wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en laat zich goed combineren met planten als varens en de Liriope.

De oorsprong van de Vinca Minor

Van oorsprong komt de Vinca Minor, oftewel de Kleine Maagdenpalm, uit het Middellandse Zeegebied. De plant vertoeft daar prima in zon en schaduw en geeft de voorkeur aan een ietwat vochtige bodem. In het christendom is de plant aan Maria gewijd. Blauw is ook de heilige kleur van het christendom. De plant zou vroeger voor meisjes in een krans werden verwerkt bij een huwelijksfeest. In Nederland komt de Vinca Minor niet oorspronkelijk in het wild voor, maar is hij vanuit tuinen ingeburgerd geraakt en op veel plekken in ons land zichtbaar.

Het uiterlijk van de Kleine Maagdenpalm

De Vinca Minor wordt gekenmerkt door zijn donkergroene bladeren en blauwe bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze Maagdenpalm bloeit van maart tot en met mei. Zijn donkergroene, ovale en breed gespitste bladeren glanzen licht en vormen een dichte mat. De bloemen zijn vijftallig en stervormig. Zijn charmante uiterlijk zou het u wellicht niet doen denken, maar in grote hoeveelheden is de Vinca Minor licht giftig. Heeft u huisdieren? Voorkomt u dan dat zij aan de plant gaan knagen.

Onderhouden en snoeien

De Vinca Minor maakt het u makkelijk. Hij kan een vrijwel probleemloze plant worden genoemd die slechts een enkele keer door een paar bladluizen wordt bezocht. Door slakken en insecten wordt de plant niet geteisterd. De Maagdenpalm krijgt in het vroege voorjaar blauwe bloemen, in de zon meer dan in de schaduw. Vanwege zijn vroege bloei is het verstandig de plant eind maart, begin april te snoeien. Zo wordt voorkomen dat de bloemen verscholen raken onder hun eigen groen. Snoeien is niet elk jaar noodzakelijk.

 

Alhoewel snoeien bij de meeste soorten niet nodig is, wordt dit goed verdragen wanneer dit wel het geval is. Door te snoeien zal de Vinca beter gaan vertakken. Snoeit u de plant, dan knipt u deze tot een derde of de helft terug. Na het snoeien kan wat organische mest geen kwaad.  Volwassen planten kunnen bovendien gemakkelijk gestekt en weer uitgeplant worden. Door deze verjonging zal nieuwe frisse bloei ook weer gestimuleerd worden. Stengels wortelen gemakkelijk in de grond en kunnen in het voorjaar of de vroege herfst gemakkelijk worden verplaatst.

Vinca Minor kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel bent u aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige Vinca Minor planten. U kunt ze gemakkelijk online bij ons bestellen, waarna zij zorgvuldig worden verpakt en naar u worden verstuurd. U heeft de planten binnen enkele werkdagen in huis. Per vierkante meter kunt u van de Vinca Minor ongeveer twaalf stuks planten. Tuinplantenwinkel.nl geeft u aangroeigarantie op alle planten. Slaat de plant onverhoopt niet goed aan, dan kunt u bij ons aan de bel trekken.

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers zoals de maagdenpalm klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Vinca minor | Maagdenpalm | Kleine maagdenpalm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.