Vinca minor | Maagdenpalm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kleine maagdenpalm
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Vinca minor of Kleine maagdenpalm

Vinca Minor wordt gekenmerkt door zijn donkergroene bladeren en blauwe bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze Maagdenpalm bloeit van maart tot en met mei. Zijn donkergroene, ovale en breed gespitste bladeren glanzen licht en vormen een dichte mat. De bloemen zijn vijftallig en stervormig. Zijn charmante uiterlijk zou het u wellicht niet doen denken, maar in grote hoeveelheden is de Vinca Minor licht giftig. Heeft u huisdieren? Voorkomt u dan dat zij aan de plant gaan knagen.

 

Standplaats Vinca minor

Vinca Minor staat het liefst in de (half)schaduw. De tuinplant is echter ook tolerant voor zon en bovendien staat een iets grotere hoeveelheid zon ook garant voor meer bloemen. Maagdenpalm is uitermate geschikt als bodembedekker, omdat de uitlopers zich ondergronds verspreiden. Zelfs op sterk beschaduwde plaatsen ontstaat een aaneensluitend groen tapijt, dat ongewenst onkruid weinig kans geeft. De tuinplant wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en laat zich goed combineren met planten als varens en de Liriope.

 

De oorsprong van de Vinca minor

Van oorsprong komt de Vinca Minor, oftewel de Kleine Maagdenpalm, uit het Middellandse Zeegebied. De plant vertoeft daar prima in zon en schaduw en geeft de voorkeur aan een ietwat vochtige bodem. In het christendom is de plant aan Maria gewijd. Blauw is ook de heilige kleur van het christendom. De plant zou vroeger voor meisjes in een krans werden verwerkt bij een huwelijksfeest. In Nederland komt de Vinca Minor niet oorspronkelijk in het wild voor, maar is hij vanuit tuinen ingeburgerd geraakt en op veel plekken in ons land zichtbaar.

 

Vinca minor snoeien en onderhouden

Vinca Minor maakt het u makkelijk. Hij kan een vrijwel probleemloze plant worden genoemd, die slechts een enkele keer door een paar bladluizen wordt bezocht. Door slakken en insecten wordt de tuinplant niet geteisterd. Vanwege zijn vroege bloei is het verstandig de plant eind maart, begin april te snoeien. Zo wordt voorkomen dat de bloemen verscholen raken onder hun eigen groen. Snoeien is niet elk jaar noodzakelijk.

 

Alhoewel snoeien bij de meeste soorten niet nodig is, wordt dit goed verdragen wanneer dit wel het geval is. Door te snoeien zal Vinca minor beter gaan vertakken. Snoeit u de plant, dan knipt u deze tot een derde of de helft terug. Na het snoeien kan wat organische mest geen kwaad. Volwassen planten kunnen bovendien gemakkelijk gestekt en weer uitgeplant worden. Door deze verjonging zal nieuwe frisse bloei ook weer gestimuleerd worden. Stengels wortelen gemakkelijk in de grond en kunnen in het voorjaar of de vroege herfst gemakkelijk worden verplaatst.

 

Vinca minor kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel bent u aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige Vinca Minor planten. U kunt ze gemakkelijk online bij ons bestellen, waarna zij zorgvuldig worden verpakt en naar u worden verstuurd. U heeft de planten binnen enkele werkdagen in huis. Per vierkante meter kunt u van de Vinca Minor ongeveer twaalf stuks planten. Tuinplantenwinkel.nl geeft u aangroeigarantie op alle planten. Slaat de plant onverhoopt niet goed aan, dan kunt u bij ons aan de bel trekken.De Vinca minor | Maagdenpalm | Kleine maagdenpalm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.