» Vinca minor 'Miss Gertrude Jekyll'

Vinca minor 'Miss Gertrude Jekyll'

Product informatie

Nederlandse naam: Kleine maagdenpalm
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Vinca minor 'Miss Gertrude Jekyll' of Kleine maagdenpalm - Informatie:

Vinca minor 'Miss Gertrude Jekyll' is een groenblijvende tuinplant, die veel wordt gebruikt als bodembedekker. De tuinplant is een broertje van de bekende paars-bloeiende Vinca minor. Hij is wat fijner van blad en bloeit met spierwitte bloemen in het vroege voorjaar. 'Miss Gertrud Jekyll' komt in het wild voor in de bossen van de Ardennen en in Zuid-Frankrijk. Kleine maagdenpalm is zodenvormend en groeit dicht als een tapijt. Twee soorten stengels zorgen voor de niet zo snelle groei; de verticale stengeltjes dragen de bloemen, de horizontale stengels kruipen over de grond en gaan weer wortelen. U kunt hem toepassen als onderbeplanting van heesters en bomen of in groepen in borders; Miss Jekyll gebruikte de eigenschappen van de Maagdenpalm voor het eerst in haar Engelse tuinontwerpen.

Standplaats:

Vinca minor 'Miss Gertrude Jekill' staat het liefst in de (half)schaduw. De tuinplant is echter ook tolerant voor zon en bovendien staat een iets grotere hoeveelheid zon ook garant voor meer bloemen. Maagdenpalm is uitermate geschikt als bodembedekker, omdat de uitlopers zich ondergronds verspreiden. Zelfs op sterk beschaduwde plaatsen ontstaat een aaneensluitend groen tapijt, dat ongewenst onkruid weinig kans geeft. De tuinplant wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en laat zich goed combineren met planten als varens en de Liriope.

 

Snoei en onderhoud:

Door te snoeien, na de bloei, zal Vinca minor 'Miss Gertrude Jekyll' beter gaan vertakken. Snoeit u de tuinplant, dan knipt u deze tot een derde of de helft terug. Na het snoeien kan wat organische mest geen kwaad. Volwassen planten kunnen bovendien gemakkelijk gestekt en weer uitgeplant worden. Door deze verjonging zal nieuwe frisse bloei ook weer gestimuleerd worden. Stengels wortelen gemakkelijk in de grond en kunnen in het voorjaar of de vroege herfst gemakkelijk worden verplaatst.De Vinca minor 'Miss Gertrude Jekyll' | Kleine maagdenpalm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.