Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over borderpakketten

Met een borderpakket haalt u een mix planten in huis (voor in de tuin) waarmee u direct een complete border kunt vullen. Een borderpakket van Tuinplantenwinkel.nl bestaat uit een mix van verschillende vaste planten en siergrassen in een extra grote 2-liter pot. De planten zijn direct een maatje groter en zorgen voor een aantrekkelijk beeld. Als u voor borderpakketten kiest hebben wij er al voor gezorgd dat de planten met elkaar combineren u hoeft dus geen beplantingsplan te maken en kunt bv losse heesters bij bestellen u kunt er ook voor kiezen om verschillende borderpakketten naast elkaar te combineren in de borders wij van tuinplantenwinkel.nl bieden wat grotere planten aan in onze diverse borderpakketten terwijl de meeste borderpakketten aangeboden worden in potjes 9cm. De borderpakketten zijn beschikbaar voor droge grond en natte grond het beste kunt u na aanplant wat organische meststoffen toevoegen. Het aantal dat per vierkante meter geleverd word wat wij samen stellen zal bij elkaar passen, maar kan ook naar eigen inzicht aangepast worden het voordeel van borderpakketten is dat u niet zelf hoef te combineren en deze niet hoeft samen te stellen wij zorgen ervoor dat de borderpakket planten leuk naast elkaar staan. Het samen stellen van de kleuren is een vakkundig klusje zodat de bloemen in uw tuin als ze in bloei staan mooi combineren u kunt de hoge planten achterin de border aanplanten maar soms is het ook leuk om verschil van grootte te creëren. De kant en klare borderpakketten zijn er ook voor in de volle zon en u kunt deze online bestellen bij tuinplantenwinkel.nl en deze borderplanten laten bezorgen door onze eigen bezorgdienst waarbij we de borderpakketten in een kartonnen verpakking verpakt hebben. Risico op schade door transport is er niet bij tuinplantenwinkel.nl omdat we bezorgen met onze eigen bezorgdienst dat is het gemak en de zekerheid van bestellen bij tuinplantenwinkel.nl daar kunnen kwekers die via een pakketdienst leveren niet tegenop.

 

Samenstelling kant en klare borderpakketten

Een borderpakket wordt zorgvuldig samengesteld door onze plantexperts en bevat een mix van planten in een bepaalde kleurstelling. Zo kunt u kiezen uit een borderpakket Paars-Roze-WitWarme kleuren en een kleurrijke Bonte Mix.

 

De samenstelling gebeurd op basis van het beschikbare assortiment en verschilt daarom per moment. Om deze reden kunnen wij niet exact aangeven welke soorten er in ons borderpakket zitten. Een borderpakket van Tuinplantenwinkel.nl is volgens de volgende criteria samengesteld:

  • U ontvangt een mix van 12 verschillende vaste planten en siergrassen in een grote 2 liter pot.
  • Iedere plant is voorzien van een duidelijk foto-etiket met duidelijk informatie over de planthoogte, bloeitijd en bloemkleur.
  • De mix in het borderpakket bestaat uit planten met verschillende groeihoogtes: doorgaans van 10 centimeter tot ongeveer 150 centimeter (doorgaans ligt de hoogte tussen de 10 en 120 centimeter met één enkele hogere accentplant).
  • De planten bloeien in verschillende perioden van het jaar: van het voorjaar tot aan het najaar. Deze informatie vindt u op het foto-etiket bij iedere plant.

 

Hoe plant ik een Borderpakket aan? 

De mix van 12 verschillende planten is in de regel voldoende voor de aanplant van 2 vierkante meter. Zet de planten eerst uit en gebruik daarbij een plantafstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Zet de planten kruislings t.o.v. elkaar; als u deze methode aanhoudt groeien de planten uit het border pakket mooi in elkaar. Als het goed is kunt u denkbeeldig driehoekjes tekenen tussen de planten; in dat geval gebruikt u het juiste plantverband en staan de planten kruislings.

 

Werk van laag naar hoog. Doorgaans kunt u het beste de hogere planten achterin de border planten en de lagere soorten vooraan. Hiermee zorgt u ervoor dat alle planten goed zichtbaar zijn als ze bloeien. Het is ook mogelijk om een enkele hoge plant tussen de lagere soorten aan te planten.

 

Omdat de samenstelling van de borderpakketten wisselt door de seizoenen heen zit er geen tekening bij hoe de planten uit te zetten. Op ieder etiket bij de plant staat informatie over de bloeitijd en volwassen hoogte. Met deze informatie kunt u zelf naar eigen wens uw border inrichten. 

 

Hoe zorg ik voor een geschikte bodem en verdeling?

Als u een border van 4 vierkante meter wilt vullen kunt u ook hetzelfde pakket 2 keer aanschaffen. Wij zorgen er dan voor dat u 2 x hetzelfde pakket aangeleverd krijgt waardoor u de planten kunt groeperen of herhaaldelijk kunt aanplanten. Ditzelfde geldt voor wanneer u 3 of meer pakketten besteld.

 

U kunt een borderpakket aanschaffen samen met een zak siertuinbemesting. De siertuinbemesting is een goede compost die u door de aarde heen kunt werken voordat u de planten in de grond zet. Siertuinbemesting zorgt voor een verbeterde grondsamenstelling en structuur waardoor de planten nog sneller en beter aangroeien.

 

Borderpakket verzorgen

De meeste vaste planten en siergrassen verdorren bovengronds in de winter en komen na de winter weer opnieuw uit de grond tevoorschijn. Het is verleidelijk om de dorre plantdelen in de winter al af te knippen. Ons advies is echter om te wachten tot maart. De dorre plantdelen beschermen de planten namelijk tegen strenge vorst en zijn een goede schuilplaats voor kleine vogels. U kunt de planten van het borderpakket eventueel voor een deel terugknippen zodat de onderste delen blijven staan.

 

In maart knipt u alle verdorde planten nagenoeg tot de grond terug. Dit kunt u doen met een snoei- of heggenschaar. Geef eventueel een gift van kalkkorrels in februari of maart en strooi daarnaast wat organische mest door de border in april of mei. Een goede organische meststof is Culterra Bio-meststof die u kunt kopen bij Tuinplantenwinkel.nl. Een borderpakket kunt u het hele jaar aanschaffen bij Tuinplantenwinkel.nl. Of u nu kiest voor een borderpakket schaduw, een borderpakket halfschaduw of een borderpakket voor in de zijn. Wij zorgen dat ze altijd samengesteld zijn door onze experts.

 

Borderpakket met groenblijvende vaste planten is dat mogelijk?

Helaas is een borderpakket groenblijvend niet mogelijk omdat wij de pakketten zo samen stellen dat ze een mooie combinatie worden en een mix van groenblijvend en afstervende vaste planten is de mooiste mix.

 

Borderpakket: hoe gaan mijn planten groeien?

Als u een borderpakket besteld bij tuinplantenwinkel.nl bestaat deze uit vaste planten die in de winter helemaal of gedeeltelijk afsterven dat is niet erg deze planten zullen in het voorjaar gewoon weer uit gaan schieten en zich gewoon weer ontwikkelen. In het voorjaar kunt u het dorre blad weghalen of indien er een gras soort in het pakket zit wat afsterft kunt u deze ook in het voorjaar terug knippen.

 

borderpakketten in verschillende kleuren

 

Inspiratie Borderpakketten:

vaste planten in borderpakketten

 

Kunt u niet kiezen in ons ruime aanbod in vaste planten? Kies dan voor een van onze borderpakketten.

bloeiende vaste planten en siergrassen gemixt in borderpakketten

 

In de borderpakketten vindt u voornamelijk siergrassen en bloeiende vaste planten.

 

bemesten van borderpakketten

 

Kant en klare borderpakketten, zo kunt u meteen planten!

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.