Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over borderpakketten

Met een borderpakket haalt u een mix planten in huis waarmee u direct een (stukje) border kunt vullen. De borderpakketten van Tuinplantenwinkel.nl bestaat uit een mix van verschillende vaste planten en siergrassen in een extra grote 2-liter pot. De planten zijn direct een maatje groter en zorgen voor een aantrekkelijk beeld.

Samenstelling borderpakketten

De pakketten worden zorgvuldig samengesteld door onze plantexperts en bevatten een mix van planten in een bepaalde kleurstelling. Zo kunt u kiezen uit een borderpakket Paars-wit, Warm en Bont. De samenstelling gebeurd op basis van het beschikbare assortiment en verschilt daarom per moment. Om deze reden kunnen wij geen exacte opgave geven van de te leveren soorten in ons borderpakket. Een borderpakket van Tuinplantenwinkel.nl is volgens de volgende criteria samengesteld:

  • U ontvangt een mix van 12 verschillende vaste planten en siergrassen in een grote 2 liter pot.
  • Iedere plant is voorzien van een duidelijk foto-etiket met duidelijk informatie over de planthoogte, bloeitijd en bloemkleur.
  • De mix in het borderpakket bestaat uit planten met verschillende groeihoogtes: doorgaans van 10 centimeter tot ongeveer 150 centimeter (doorgaans ligt de hoogte tussen de 10 en 120 centimeter met één enkele hogere accentplant).
  • De planten bloeien in verschillende perioden van het jaar: van het voorjaar tot aan het najaar. Deze informatie vindt u op het foto-etiket bij iedere plant.

Borderpakketten aanplanten

De mix van 12 verschillende planten is in de regel voldoende voor de aanplant van 2 vierkante meter. Zet de planten eerst uit en gebruik daarbij een plantafstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Zet de planten kruislings t.o.v. elkaar; als u deze methode aanhoudt groeien de planten uit het borderpakket mooi in elkaar. Als het goed is kunt u denkbeeldig driehoekjes tekenen tussen de planten; in dat geval gebruikt u het juiste plantverband en staan de planten kruislings.

Werk van laag naar hoog. Doorgaans kunt u het beste de hogere planten achterin de border planten en de lagere soorten vooraan. Hiermee zorgt u ervoor dat alle planten goed zichtbaar zijn als ze bloeien. Het is ook mogelijk om een enkele hoge plant tussen de lagere soorten aan te planten.

Omdat de samenstelling van de borderpakketten wisselt door de seizoenen heen zit er geen tekening bij hoe de planten uit te zetten. Op ieder etiket bij de plant staat informatie over de bloeitijd en volwassen hoogte. Met deze informatie kunt u zelf naar eigen wens uw border inrichten. 

Als u een border van 4 vierkante meter wilt vullen kunt u ook hetzelfde pakket 2 keer aanschaffen. Wij zorgen er dan voor dat u 2 x hetzelfde pakket aangeleverd krijgt waardoor u de planten kunt groeperen of herhaaldelijk kunt aanplanten. Ditzelfde geldt voor wanneer u 3 of meer pakketten besteld.

U kunt een borderpakket aanschaffen samen met een zak siertuinbemesting. De siertuinbemesting is een goede compost die u door de aarde heen kunt werken voordat u de planten in de grond zet. Siertuinbemesting zorgt voor een verbeterde grondsamenstelling en structuur waardoor de planten nog sneller en beter aangroeien.

Borderpakketten verzorgen

De meeste vaste planten en siergrassen verdorren bovengronds in de winter en komen na de winter weer opnieuw uit de grond tevoorschijn. Het is verleidelijk om de dorre plantdelen in de winter al af te knippen. Ons advies is echter om te wachten tot maart. De dorre plantdelen beschermen de planten namelijk tegen strenge vorst en zijn een goede schuilplaats voor kleine vogels. U kunt de planten eventueel voor een deel terugknippen zodat de onderste delen blijven staan.

In maart knipt u alle verdorde planten nagenoeg tot de grond terug. Dit kunt u doen met een snoei- of heggenschaar. Geef eventueel een gift van kalkkorrels in februari of maart en strooi daarnaast wat organische mest door de border in april of mei. Een goede organische meststof is Culterra of Bio-meststof die u kunt kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Een borderpakket kunt u het hele jaar aanschaffen bij Tuinplantenwinkel.nl.  Wij zorgen dat de borderpakketten samengesteld zijn door onze experts

Borderpakketten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.