Informatie over sedum

Het is een van de gemakkelijkste tuinplanten. Sedumplanten kom je in het wild vaak tegen in rotsachtige gebieden op het hele noordelijke halfrond; in het wild op oude muren van kastelen, burchten en kerken. De naam ‘Vetkruid’ verwijst naar de vettige, grijs-roodkleurige blaadjes. Ook komt u deze plant tegen onder de namen hemelsleutel. De Hogere varianten vind je vaak terug onder de naam Hemelsleutel. Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de standplaats en doet het vrijwel op ieder plaats. Maar bij voorkeur staat deze plant op een zonnige, warme plek op niet te arme grond en niet in de schaduwzone van bomen en heesters. Sedum bloeit meestal rozerood, maar er zijn ook variëteiten die wit of geel bloeien. Tijdens de bloeiperiode in de late zomer, trekt deze tuinplant veel vlinders, bijen en hommels aan. Verder is Sedum een anti-slak plant.

Sedum planten

Als u de standplaats heeft bepaald, dan verdeelt u de tuinplanten over de aan te planten border of kuip, ongeveer 7 per vierkante meter. Maak altijd de grond goed los en maak het gewenste aantal plantgaten. Strooi eventueel wat aanplantaarde in de gaten en vermeng dit met de al aanwezige grond. Zet Vetkruid heel even in een emmer met water, haal de pot van de plant; knijp in de pot als de tuinplant moeilijk los laat; zet de plant daarna in het gat en vul aan met de omliggende aarde. Druk die goed met beide handen aan.

Sedum snoeien

U kunt de Sedum terugknippen tot vlak boven de grond. Het volgende jaar loopt hij weer mooi uit. Deze tuinplant is ook makkelijk te scheuren. Plant een deel (diep genoeg) terug op dezelfde plek. Eventueel overgebleven delen kunt u elders in de border zetten. Verder is er weinig onderhoud aan Sedum.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.