Menu
Geen producten gevonden

»

Sedum spectabile 'Stardust'

Product informatie

Nederlandse naam: Hemelsleutel
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Sedum spectabile 'Stardust' of Hemelsleutel of Vetkruid - Informatie:

De Sedum spectabile 'Stardust' is een hoge variant van de Hemelsleutel met witte bloemen en groen blad. Het is een mooie, bloeiende tuinplant voor in de nazomer en najaar en is perfect te combineren met andere hoge sedumsoorten of bijvoorbeeld Ceratostigma (blauwe bloemen) of Pennisetum met zijn bloem-aren. De naam 'Stardust' dankt deze Sedum aan de ontelbare, witte bloempjes die er van bovenaf uitzien als een uitdijende wolk van sterren.

 

Standplaats:

Sedum spectabile 'Stardust' staat het liefst in de zon of gefilterd zonlicht in een redelijk voedselrijke, goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Na de bloei sterft de Hemelsleutel langzaam af. Hij droogt in, zodat de bloemschermen overeind blijven staan. Dit kan een mooi beeld geven in de winter. U kunt de Sedum spectabile 'Stardust' ook terugknippen tot vlak boven de grond. Het volgende jaar loopt hij weer mooi uit. Deze tuinplant is ook makkelijk te scheuren. Plant een deel (diep genoeg) terug op dezelfde plek. Eventueel overgebleven delen kunt u elders in de border zetten. 

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Sedum spectabile 'Stardust' | Hemelsleutel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.