Menu
Geen producten gevonden

Informatie over zuilbomen

Niet alle bomen in onze tuinplantenwinkel groeien breed uit. Sommige bomen strekken zich alleen maar uit naar boven. Deze bomen noemt men zuilbomen en zijn een opvallende verschijning in de tuin. Zuilbomen zijn zowel solitair als in een laan aangeplant bijzonder. Ook voor tuinen met minder ruimte zijn het vaak zeer geschikte bomen. Deze bomen geven diepte en zorgen voor een hoogte-accent in de tuin zonder veel ruimte in te nemen. De strakke vorm van de bomen komt goed tot zijn recht wanneer de zuilbomen in lijn worden aangeplant. U kunt hiermee bijvoorbeeld de lengte van uw tuin of tuinpad optisch versterken.

Zuilamberboom en Zuilbeuk

De meest bekende zuilbomen zijn de Zuilbeuk, Zuilamberboom en Zuilhaagbeuk. Van de zuilbeuk zijn groen- en roodbladige varianten. De Fagus Sylvatica ‘Dawyck’ is een groenbladige soort, evenals de Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’ met geel-groen uitlopend blad. Er zijn ook roodbladige varianten, genaamd ‘Dawyck Purple’ of ‘Rohan Obelisk’. Zuilbeuken groeien vrij traag en blijven erg smal. Bovendien zijn deze bomen ook nog eens makkelijk te onderhouden en te snoeien. De zuilhaagbeuk is een hele andere zuilboom die ook iets breder zal uitgroeien als de boom ouder wordt. De zuilhaagbeuk of Carpinus betulus ‘Fastigiata’ staat iets eerder in zijn blad dan de gewone beuk en er bestaat alleen een groenbladige soort van.

De Zuilamberboom heeft een heel ander uiterlijk dan de Zuilbeuk door het stervormige blad. In het najaar verkleurt het blad van de amberboom van geel tot rood. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats, het weer en de bodem.

Van steeds meer boomsoorten zijn zuilvormen verkrijgbaar die zeer de moeite waard zijn om in een tuin aan te planten. Voorbeelden zijn de Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’, Ginkgo billoba ‘Menhir’, Quercus palustris ‘Green Pillar’ en de Ulmus hollandica ‘Wredei’.

Zuilbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt de bij ons aangeschafte zuilbomen het hele jaar door aanplanten. Dat komt omdat wij alle bomen in pot leveren. Alle zuilbomen worden met aangroeigarantie geleverd. Voor onze planttips kunt u onze uitgebreide plantinstructies lezen. Bij het planten van een (zuil)boom raden wij aan een boompaal te plaatsen en gebruik te maken van aanplantgrond. De paal zorgt voor extra stevigheid bij het aangroeien van de boom en de aanplantgrond voor een rijke voedingsbodem. U kunt een paal en band samen met aanplantgrond als extra optie bestellen met de boom.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.