Informatie over zuilbomen

Niet alle bomen in onze tuinplantenwinkel groeien breed uit, sommige bomen strekken zich alleen maar uit naar boven. Deze bomen noemt men zuilbomen en zijn een opvallende verschijning in de tuin. Zuilbomen zijn zowel solitair als in een laan aangeplant bijzonder. Ook voor tuinen met minder ruimte zijn het vaak zeer geschikte bomen. Deze zuilbomen geven diepte en zorgen voor een hoogte-accent in de tuin zonder veel ruimte in te nemen. De strakke vorm van de bomen komt goed tot zijn recht wanneer de zuilbomen in lijn worden aangeplant. U kunt hiermee bijvoorbeeld de lengte van uw tuin, oprit of tuinpad optisch versterken. Een zuilvormige tulpenboom met heldergroen blad heeft mooie herfstkleuren en een vorm die smal piramidaal is.

 

Verschillende zuilbomen

De meest bekende zuilbomen zijn de Zuilbeuk, Zuilamberboom en Zuilhaagbeuk. Van de zuilbeuk zijn groen- en roodbladige varianten. De Fagus Sylvatica ‘Dawyck' is een groenbladige soort, evenals de Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold' met geel-groen uitlopend blad. Er zijn ook roodbladige varianten, genaamd ‘Dawyck Purple' of ‘Rohan Obelisk'. Zuilbeuken groeien vrij traag en blijven erg smal. Bovendien zijn deze bomen ook nog eens makkelijk te onderhouden en te snoeien. De zuilvormige haagbeuk is een hele andere zuilboom die ook iets breder zal uitgroeien als de boom ouder wordt. De zuilhaagbeuk of Carpinus betulus ‘Fastigiata' staat iets eerder in zijn blad dan de gewone beuk en er bestaat alleen een groenbladige soort van.

 

De Zuilamberboom heeft een heel ander uiterlijk dan de Zuilbeuk door het stervormige blad. In de herfst verkleuren de bladeren van de amberboom van geel tot rood. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats, het weer en de bodem.

 

Van steeds meer boomsoorten zijn zuilvormen verkrijgbaar die zeer de moeite waard zijn om in een (kleine) tuin aan te planten. Voorbeelden zijn de Amelanchier alnifolia ‘Obelisk'Ginkgo billoba ‘Menhir'Quercus palustris ‘Green Pillar' en de Ulmus hollandica ‘Wredei'.

 

Zuilbomen planten

U kunt de bij ons aangeschafte zuilbomen het hele jaar door aanplanten. Dat komt omdat wij alle bomen in pot leveren. Alle opgaande bomen en smalle bomen worden met aangroeigarantie geleverd. Voor onze planttips kunt u onze uitgebreide plantinstructies lezen. Bij het planten van een (zuil)boom raden wij aan een boompaal te plaatsen en gebruik te maken van aanplantgrond. De paal zorgt voor extra stevigheid bij het aangroeien van de boom en de aanplantgrond voor een rijke voedingsbodem. U kunt een paal en band samen met aanplantgrond als extra optie bestellen met de boom.

 

Veelgestelde vragen over zuilbomen

Wat is een Zuilboom?

Antwoord: dat is een smalle boom met een opgaande groeiwijze die zowel in grote tuinen als in kleine tuinen goed tot hun recht komen.

 

Welke Zuilbomen zijn er?

Antwoord: er zijn verschillende soorten zuilbomen, zoals b.v. de zuilvormige amberboom (Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'), eik (Quercus robur 'Fastigiate Koster'), krentenboom (Amelanchier alnifolia Obelisk), ginkgo (Ginkgo billoba Menhir), moeraseik (Quercus palustris Green pillar, iep (Ulmus hollandica Wredei), haagbeuk (Carpinus betulus Fastigiata), (rode) zuilbeuk (Fagus sylvatica Dawyck), de japanse sierkers (Prunus serrulata Amanogawa) en de italiaanse cipres (Cupressus sempervirens Piramidalis).

 

Hoe hoog wordt een Zuilboom?

Antwoord: Afhankelijk van de gekozen soort zijn er verschillende maten zuilvormige bomen verkrijgbaar. Maak uw eigen keuze uit ons uitgebreide assortiment.

 

Wat is een Zuilbeuk?

Antwoord: Van de zuilbeuk zijn groen- en roodbladige varianten verkrijgbaar bij tuinplantenwinkel.nl. De Fagus Sylvatica ‘Dawyck' is een groenbladige soort, evenals de Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold' met geel-groen uitlopend blad. Er zijn ook roodbladige varianten, genaamd ‘Dawyck Purple' of Rohan Obelisk'. Zuilbeuken zijn opgaande bomen die vrij traag groeien en een erg smalle kroon hebben. Bovendien zijn deze bomen ook nog eens makkelijk te onderhouden en te snoeien.

 

Welke bomen langs oprit?

Antwoord: In principe zijn alle zuilbomen die u koopt bij tuinplantenwinkel.nl geschikt om langs een oprit te planten.

 

Welke boom blijft groen in de winter?

Antwoord: Een van de mooiste groenblijvende zuilbomen is b.v. de Italiaanse cipres.

 

Online zuilbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle zuilbomen met onze eigen bezorgdienst. Nadat de bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de zuilvormige bomen is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen, ontvangt u van ons een melding dat wij uw nieuwe bomen komen brengen.

 

Zuilbomen afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw zuilbomen bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw zuilbomen klaarstaan.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

een cipres is een goed en duidelijk voorbeeld van een zuilboom

 

Inspiratie Zuilboom:

zuilbomen blijven smal en nemen weinig ruimte in

 

Zuilbomen zijn verkrijbaar in verschillende soorten bomen, hierboven op de foto zie je de Quercus robur 'Fastigiate Koster' een zuileik.

 

een zuilboom in een laan geeft een strakke uitstraling aan uw oprit of tuin

 

Bent u opzoek naar een groenblijvende zuilboom dan is de Italiaanse cipres een goede optie.

 

zuilboom is een rechte smalle opgaande vorm boom

 

Zuilbomen zijn erg geschikt voor een kleinere tuin, omdat ze smal blijven en in de hoogte groeien. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.