» Quercus robur 'Fastigiate Koster'

Quercus robur 'Fastigiate Koster'

Product informatie

Nederlandse naam: Piramidale eik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 250/300 cm

Quercus robur 'Fastigiate Koster' of Zuil eik - Informatie:
Quercus robur 'Fastigiate Koster' is een eik met een zuilvormige groeiwijze. De Zuileik krijgt grove takken die een opgaande groeiwijze hebben en niet uitzakken. Later wordt de vorm meer piramidevormig, maar nog steeds goed gesloten. Ook in een kleinere tuin is deze piramidale eik toe te passen. Houd er wel rekening mee dat de boom uiteindelijk een flinke hoogte en breedte kan krijgen; 15 meter hoog en 5 meter breed kan hij zeker halen. De vertakking begint al laag aan de stam, de schors kleurt grijs. De jongste takken zijn roodbruin. Deze tuinplant loopt in het voorjaar uit met roodbruine ovale bladeren. De eivormige eikels staan met 2 tot 6 bijeen en zijn voor hooguit een derde omsloten door het napje. Deze eik is zeer geschikt voor smalle lanen en straten. 

 

Onderhoud en snoei:

De Zuileik, is goed winterhard, kan tegen strooizout en verdraagt verharding goed waardoor het een perfecte boom is voor smalle lanen en straten. Elke goed doorlaatbare en vochtige, voedselrijke grond is geschikt. Snoeien is alleen nodig als er een tak een afwijkende groei heeft of als de boom te hoog wordt naar uw mening. De leveringshoogte bedraagt 250 tot 300 cm.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Quercus robur 'Fastigiate Koster' | Piramidale eik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.