Quercus robur 'Fastigiate Koster'

Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Piramidale eik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Productcode: 65-1624
Beschrijving

Quercus robur 'Fastigiate Koster' of Zuil eik


Quercus robur 'Fastigiate Koster' is een eik met een zuilvormige groeiwijze. De Zuileik krijgt grove takken die een opgaande groeiwijze hebben en niet uitzakken. Later wordt de vorm meer piramidevormig, maar nog steeds goed gesloten. Ook in een kleinere tuin is deze piramidale eik toe te passen. Houd er wel rekening mee dat de boom uiteindelijk een flinke hoogte en breedte kan krijgen; 15 meter hoog en 5 meter breed kan hij zeker halen. De vertakking begint al laag aan de stam, de schors kleurt grijs. De jongste takken zijn roodbruin. Deze tuinplant loopt in het voorjaar uit met roodbruine ovale bladeren. De eivormige eikels staan met 2 tot 6 bijeen en zijn voor hooguit een derde omsloten door het napje. Deze eik is zeer geschikt voor smalle lanen en straten. 

Standplaats Quercus robur 'Fastigiate Koster'

 

Quercus robur 'Fastigiate Koster' Snoeien en onderhouden

De Zuileik, is goed winterhard, kan tegen strooizout en verdraagt verharding goed waardoor het een perfecte boom is voor smalle lanen en straten. Elke goed doorlaatbare en vochtige, voedselrijke grond is geschikt. Snoeien is alleen nodig als er een tak een afwijkende groei heeft of als de boom te hoog wordt naar uw mening. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
Waarom Quercus robur 'Fastigiate Koster' kopen of Piramidale eik kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Piramidale eik bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Quercus robur 'Fastigiate Koster' aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Piramidale eik en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Quercus robur 'Fastigiate Koster' is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Quercus robur 'Fastigiate Koster' op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Piramidale eik dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Quercus robur 'Fastigiate Koster', of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.