U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Schijnhazelaar | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over schijnhazelaar

Zoals zo vaak, geeft ook bij deze plant de naam al aan hoe het met hem zit. Hij lijkt op een Hazelaar, maar is het in werkelijkheid niet. Wel is de Schijnhazelaar familie van de Toverhazelaar. De Schijnhazelaar bloeit ook in het vroege voorjaar, nog voordat het blad aan de plant komt. De bloemkleur is geel, maar minder fel dan de bloemen van bijvoorbeeld de Forsythia. Ook groeit de Schijnhazelaar niet zo hard, waardoor hij prima op een plek kan staan waar minder ruimte voor een grote struik is. Het is een bladverliezende struik die voordat het blad in de herfst valt eerst mooi verkleurt. Van geel tot nagenoeg rood en alle kleuren er tussenin.

Schijnhazelaar snoeien en verzorgen

Hier kunnen we kort zijn, veel snoei en verzorging heeft de Schijnhazelaar niet nodig. Zo lang hij maar op een plek staat waar hij zich kan ontwikkelen tot zijn uiteindelijke grootte, hoeft deze tuinplant niet gesnoeid te worden. Mocht er toch een keer snoei nodig zijn, dan kan dit wel. Snoei de Schijnhazelaar dan na de bloei voor een deel terug. Hij zal daarna nieuwe twijgen vormen en het jaar erop ook weer gaan bloeien.

Schijnhazelaar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee verschillende soorten Schijnhazelaar aangeboden. De Corylopsis pauciflora die met zijn uiteindelijke hoogte van zo'n 75 cm voor een hazelaar echt laag blijft en de Corylopsis spicata. Dit is een wat hogere soort die zo'n 150 cm hoog wordt en tot 200 cm breed. Deze laatstgenoemde Schijnhazelaar krijgt ook grotere bloemtrossen. Door zijn grootte is deze soort heel goed als solitair te gebruiken. Beide soorten worden in de grote XL-serie aangeboden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.