» Corylopsis pauciflora

Corylopsis pauciflora

Product informatie

Nederlandse naam: Schijnhazelaar
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 20 cm

Corylopsis pauciflora of Schijnhazelaar - Informatie:

De Corylopsis pauciflora is een mooie en vroegbloeiende sierheester. In februari/maart/april verschijnen klokvormige, gele bloemen in kleine trosjes aan de kale takken, nog vóór het paarsachtige blad uitloopt, dat later groen wordt en in de herfst geel kleurt. Het is een langzame groeier met een fijne vertakking, die soms meer in de breedte dan in de hoogte groeit. Behalve dat het een geschikte borderplant voor de kleine tuin is, kan de Schijnhazelaar ook in een pot op het terras of balkon staan. Geef deze tuinplant een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlaatbare, humusrijke, voedzame, lichtzure bodem. Gebruik turf bij het aanplanten en strooi af en toe turf rond de voet van de plant. Bescherm de  Corylopsis pauciflora tegen strenge vorst met een laag afgevallen bladeren. Geef in het voorjaar organische mest (koemestkorrels). Zorg dat de plant niet uitdroogt, geef regelmatig water tijdens de bloei- groeiperiode. Voor vormbehoud kunnen na de bloei dode takken worden weggeknipt.

Corylopsis pauciflora is een bladverliezende tuinplant. Deze Schijnhazelaar bloeit van maart t/m april met gele bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 75 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. 
De Corylopsis pauciflora | Schijnhazelaar koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.