U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Corylopsis pauciflora | Schijnhazelaar | Tuinplantenwinkel.nl

Corylopsis pauciflora

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Schijnhazelaar
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 20 cm
Beschrijving

Corylopsis pauciflora of Schijnhazelaar

Corylopsis pauciflora is een mooie en vroegbloeiende sierheester. In februari/maart/april verschijnen klokvormige, gele bloemen in kleine trosjes aan de kale takken, nog vóór het paarsachtige blad uitloopt, dat later groen wordt en in de herfst geel kleurt. De tuinplant is een langzame groeier met een fijne vertakking, die soms meer in de breedte dan in de hoogte groeit. Behalve dat het een geschikte borderplant voor de kleine tuin is, kan de Schijnhazelaar ook in een pot op het terras of balkon staan.

 

Standplaats Corylopsis pauciflora

Geef de Schijnhazelaar een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlaatbare, humusrijke, voedzame, lichtzure bodem. Gebruik turf bij het aanplanten.

 

Corylopsis pauciflora snoeien en onderhouden

Bescherm Corylopsis pauciflora tegen strenge vorst met een laag afgevallen bladeren. Geef in het voorjaar organische mest (koemestkorrels) en strooi wat turf rond de plantvoet voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Zorg dat de tuinplant niet uitdroogt, geef regelmatig water tijdens de bloei- groeiperiode. Voor vormbehoud kunnen, na de bloei, dode takken worden weggeknipt.De Corylopsis pauciflora | Schijnhazelaar koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.