U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lelies | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over lelies

Wanneer kan ik lelies kopen en planten?

Leliebollen kunt u planten tussen Februari en Mei. De verkoopperiode ligt ook in deze periode. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Leliebloemen in soorten en maten

Leliebloemen zijn in de tuin moeilijk te missen. De kleuren, grootte en vorm van de bloem zijn prachtig om te zien en geven de plant een exotisch tintje. Dat is niet zo gek trouwens, want veel exemplaren vinden hun oorsprong in Azië. Anders dan vaak gedacht zijn lelies veelal erg goed winterhard. U hoeft deze dus niet net zoals dahlia en gladiolus ieder jaar voor de vorst uit de grond te halen. Sterker nog; de plant doet het beter als u deze jaren op de plek laat staan.

De bloemen verschijnen op stevige stelen die meestal gewoon blijven staan. Bij een aantal lelies staan de bloemen meer rechtop, bij andere soorten hangen de bloemen sierlijk over. Het meest compact zijn de Aziatische lelies met een bescheiden hoogte tussen de 60 en 100 centimeter. De bloemen bij deze soorten staan naar boven gericht. Daarnaast zijn er Oriëntaalse lelies met doorgaans een hoogte tussen de 90 en 120 centimeter. De bloemen staan wat verder verdeelt over de stelen en schuin naar boven gericht. 

Een andere groep lelies zijn de trompetlelies. Deze zijn gemakkelijk te herkennen aan de lange trompetvormige bloemen. Deze staan in een krans naar buiten gericht en hangen vaak sierlijk over.

Lelies planten

Anders dan veel andere zomerbollen kunt u lelies al planten vanaf februari. Plant de bollen zodanig dat er bovenop de bovenzijde van de bol minimaal 10 cm aarde ligt. Als de bollen uitlopen vormen zich namelijk ook aan de beginnende stengel wortels die ervoor zorgen dat de steel goed blijft staan. De aarde boven de bol geeft genoeg ruimte hiervoor.

Lelies houden van een zonnige tot half beschaduwde standplaats. Zorg er ook voor dat de planten niet te veel wind vangen. De stelen zijn stevig genoeg, maar de bloemen zijn eenmaal in bloei vrij teer.

 

Lelie bollen kunt u al planten in februari

 

Inspiratie Lelies:

lelie planten en bollen zijn erg goed winterhard

 

Lelies zijn erg opvallend in de tuin door de grote bloem. Erg mooi bijvoorbeeld tussen siergrassen.

 

Lelies planten bollen zijn er in veel verschillende kleuren te krijgen

 

Lelies zijn onder te verdelen in drie soorten Aziatische lelies, Oriëntaalse lelies en Trompetlelies.

 

U hoeft de lelie bloembol niet in de winter uit de grond te halen

 

Zorg er voor dat de Lelie een standplaats krijgt in de zon of halfschaduw, met niet te veel wind.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.