Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over gele framboos

Jazeker, u ziet het goed er bestaan ook Gele frambozen! Het zijn daarmee niet alleen aandachtstrekkers in uw (moes)tuin, maar ook voor uw smaakpapillen. Gele frambozen smaken namelijk heerlijk zoet. Daarnaast krijgt de Gele framboos naar verhouding grote vruchten. Er zitten twee soorten gele framboos in het assortiment; een zomerframboos en een herfstframboos. de 'Golden Everest' is de zomerframboos, de 'Fallgold' is de herfstframboos. Mocht u het eens willen proberen, maar bent u nog niet helemaal overtuigd, dan is de Framboos 'Quattro' misschien wel iets voor u. Deze plant heeft 4 soorten frambozen bij elkaar, waarvan één gele soort. 

Gele framboos planten

De gele framboos heeft, net zoals andere frambozensoorten, begeleiding nodig om goed te kunnen groeien. Dit kan bijvoorbeeld een hekje van gaas zijn, of een aantal draden die tussen palen gespannen zijn. Daarnaast is een plek in de zon belangrijk. Hoe meer zon de gele framboos krijgt, hoe beter hij rijpt. Gebruik bij grond die wat minder van kwaliteit is aanplantgrond tijdens het zetten van de gele framboos. Maak een ruim plantgat en vul dit aan met een mix van aanplantgrond en aarde in uw tuin. 

Gele framboos snoeien en verzorgen

De twijgen waaraan dit jaar vruchten gezeten hebben, sterven af. Het jaar erop komen de vruchten aan nieuwe twijgen die vanuit de grond omhoog komen. Meestal zitten er in de loop van het seizoen zowel oude als jonge twijgen in één plant. Als u niet zeker weet welke twijgen van de gele framboos u kunt snoeien, dan kunt u het beste wachten tot de wintermaanden. De afgestorven twijgen kleuren dan bruin, zodat direct duidelijk is welke twijgen gesnoeid kunnen worden en welke mogen blijven staan. Knip de afgestorven twijgen van de gele framboos tot aan de grond weg. U zult elk jaar nieuwe twijgen langs de draad of hekje moeten leiden en kunt niet zoals bijvoorbeeld bij een druif of Rode bes een basisvorm creëren. 

 

je heb verschillende frambozen, zo ook de gele framboos

 

Inspiratie Gele framboos:

De gele framboos in het latijns is een rubus idaeus

 

Hierboven op de pagina vindt u ook biologische gele frambozen.

Gele rode of zwarte frambozen eten uit eigen tuin

 

Op tuinplantenwinkel.nl vindt u ook Rubus idaeus 'Quattro'. Deze framboos heeft 4 soorten frambozen bij elkaar. 

 

Een frambozen struik moet u zelf leiden met bijvoordbeeld ijzerdraad of bindbuis

 

Let bij het snoeien van de framboos goed op welke takken u weg knipt. Zodat u het komende jaar ook weer vruchten krijgt.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.