» Rubus idaeus 'Fallgold'

Rubus idaeus 'Fallgold'

Product informatie

Nederlandse naam: Gele framboos
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli - September

Rubus idaeus 'Fallgold' of Gele framboos - Informatie:

Het lijkt alsof u bij deze Herfstframboos kunt wachten tot u een ons weegt, voordat u kunt beginnen met oogsten. De vruchten van deze tuinplant kleuren maar niet rood..... U heeft het mis; de Rubus idaeus 'Fallgold' is een frambozensoort met gele vruchten! Het eerste wat bij u opkomt, is waarschijnlijk het idee dat ze niet zoet zullen smaken, maar niets is minder waar. Misschien zijn ze zelfs nog wel zoeter dan de rode frambozen. Rubus idaeus 'Fallgold' is een Herfstframboos. Er is nog een framboos met gele vruchten. Dat is de Rubus idaeus 'Golden Everest', waarvan de vruchten al eerder rijp zijn. De vruchten van de Rubus idaeus 'Fallgold' zijn wat kleiner; ze smaken wel erg lekker!

 

Standplaats:

Zet Rubus idaeus 'Fallgold' bij voorkeur op een plaats in de zon. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten van de tuinplant rijpen en hoe zoeter ze zullen smaken. Langs een gaaswerk of tegen een muur of schutting staan ze het beste. De twijgen van de Herfstframboos hebben namelijk ondersteuning nodig; ze zijn te slap om zelf overeind te blijven staan.

 

Snoei en onderhoud:

Nadat de Gele framboos vruchten heeft gegeven, sterft die twijg af. In de herfst / winter kunt u de afgestorven twijgen bij de grond afknippen. De overgebleven twijgen zullen het jaar erop vruchten gaan geven. Zo wisselt de Rubus idaeus 'Fallgold' dus elk jaar zijn takken. Dat kan een aandachtspuntje zijn als u deze tuinplant zou willen gebruiken om te leiden. Dat lukt dus niet!De Rubus idaeus 'Fallgold' | Gele framboos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.