U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Irisbollen | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over irisbollen

Wanneer kan ik Irisbollen kopen en planten?

Irisbollen kunt u planten tussen september en december of tussen maart en mei. De precieze start- en einddatum is afhankelijk van het soort en van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Irissen zijn vooral bekend als vast plant. Er zijn echter ook bolvormende irissen die elk jaar opnieuw uitgroeien vanuit een bol. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u twee groepen van deze irisbollen.

Hollandse iris bij Tuinplantenwinkel.nl

De eerste is het bekendste en staat bekend als de Hollandse iris. Deze iris bloeit in de lente en vroege zomer met prachtig gekleurde bloemen. Het blad is zwaardvormig en heeft een blauwgroene tot grijsgroene kleur. De bloemkleur kan variëren van blauw tot wit en geel, maar ook paarse en bruine tinten zijn verkrijgbaar.

Hollandse irissen kunt u planten in het najaar en voorjaar. Let er wel op dat deze bollen in de winter niet houden van een natte grond. In dat geval plant u ze het beste in het voorjaar. Als u tuiniert op een goed doorlaten zandgrond is het wel mogelijk deze iris ook in het najaar te planten. Daarnaast kunt u de bollen in pot oppotten.

Vroegbloeiende iris

De tweede groep bestaat uit een aantal vroegbloeiende irisbollen. Deze kunt u kopen en planten in het najaar. De Iris reticulata is een klein bolgewasje die over het algemeen goed winterhard is. De plant heeft net als de Hollandse iris een voorkeur voor een goed doorlatende grond. Op een goede standplaats kan deze iris zich probleemloos vermeerderen en geniet u elk jaar van een prachtig kleurrijk tapijt in februari of maart. Daarmee is het een van de vroegst bloeiende bolgewassen naast het sneeuwklokje en de winteraconiet.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.