U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hoogstam fruitbomen | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hoogstam fruitbomen

Hoogstam fruitbomen zijn de hoogste fruitbomen in ons assortiment. Het zijn echte bomen met een hoge stam van ongeveer 1,80 meter hoog en daarboven de kroon. Nog niet zo heel lang geleden waren hoogstam fruitbomen de standaard in de fruitteelt. Met de komst van laag- en halfstam fruitbomen zijn ze nu bijna uit het landschap verdwenen. Vaak zie je nog oude exemplaren bij oudere boerderijen staan. Een plaats waar hoogstam fruitbomen zeker prima thuishoren.

Hoogstam fruitbomen hebben iets idyllisch en blijven prachtig om te zien. Niet alleen in het buitengebied maar ook in een kleinere (stads)tuin is vaak ruimte voor een hoogstam fruitboom. U geniet dan meteen van schaduw en heerlijke vruchten in de zomer of het najaar.

Hoogstam fruitbomen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op tuinplantenwinkel bieden we verschillende hoogstam fruitbomen aan. U vindt hier perenbomen, appelbomen, pruimenbomen, kersenbomen, notenbomenkweeperenmispels en bijvoorbeeld tamme kastanjes. Al deze bomen worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door aan te planten. De grootste keuze in hoogstam fruitbomen heeft u tussen oktober en april. In de zomer zijn soms enkele soorten of variëteiten uitverkocht. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van uw tuin. Ook in ons plantencentrum te Knegsel kunt u de hoogstam fruitbomen aanschaffen en komen bekijken.

De hoogstam fruitbomen die wij verkopen zijn jonge fruitbomen. Meestal kunt u de eerste fruitstukken plukken na twee of drie jaar, maar het kan ook iets langer duren voordat de boom vruchten begint te vormen.

Hoogstam fruitboom planten en onderhouden

Bij het planten raden wij aan om de aarde in het plantgat eerst goed te verrijken. Dit kunt u doen door aanplantgrond te vermengen met de aarde in het plantgat. Daarnaast is het verstandig om de boom stevig te verankeren met een boompaal en band. Zowel de aanplantgrond als de boompaal en band kunt u als extra optie samen met uw hoogstam fruitboom bestellen.

Eenmaal geplant is het vooral in de beginjaren belangrijk om de bomen in de lente en zomer tijdig van water te voorzien bij aanhoudende droogte. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling van de wortels en een sterke groei. Door de boom regelmatig te snoeien blijft hij in topconditie en kunt u de vruchtdracht stimuleren.

Hoogstam fruitbomen snoeien

Door uw hoogstam fruitboom regelmatig te snoeien blijft de boom vitaal en kunt u de vruchtdracht stimuleren. Er zijn grofweg 3 regels die u kunt onthouden bij het snoeien van een fruitboom:

Zorg altijd voor een open kroon zodat het zonlicht tot diep in de boom zijn weg kan vinden. Dit zorgt voor een goede rijping van de vruchten en schimmels hebben minder kans omdat de boom sneller opdroogt na neerslag. Verwijder kruisende takken en snoei bij een cluster van takken gerust meer dan de helft compleet weg.

Gebruik altijd scherp gereedschap en snoei niet als het regent en bij vorst. Op die manier is er de minste kans op infecties en kunnen de snoeiwonden snel helen.

Zogenaamde steenvruchten zoals pruimen, kersen, perziken en nectarines snoeit u het best direct tijdens of net na de oogst. Dit is in de zomer. Pitvruchten zoals appels, peren en mispels kunt u het beste snoeien aan het einde van de winter, maar mogen ook in de zomer gesnoeid worden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.