» Diospyros kaki 'Nikita's Gift' - hoogstam

Diospyros kaki 'Nikita's Gift' - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Kaki of Sharonfruit
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Geel/oranje
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon (beschut)
Winterhardheid: Matig winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Oktober - November

Diospyros kaki 'Nikita's Gift' - hoogstam of Kaki of Sharonfruit - Informatie:

De meeste mensen verwachten niet dat een Kaki fruiboom in het Nederlandse klimaat kan overleven. Toch is deze Diospyros kaki 'Nikita's Gift' aardig winterhard. Temperaturen tot -15 graden Celsius kan hij overleven, alhoewel het aan te bevelen is om vooral jonge boompjes al eerder te beschermen tegen kou door ze in te pakken in vliesdoek of een oude deken. De Kaki bloeit in het voorjaar met geeloranje bloemen, waarna de vruchten ontstaan. Een onrijpe Kaki is groengeel, smaakt wrang en is dan niet geschikt om te eten. Pas laat in de herfst kunnen er pitloze, rode, rijpe vruchten geplukt worden. Deze zijn zacht en zoet van smaak. Vaak is dit na de bladval en soms zelfs na de eerste nachtvorst. De Kaki wordt ook wel Sharonfruit genoemd. Het is een zelfbestuivende fruitboom.

 

Standplaats:

Een plek met zo veel mogelijk zon en in de luwte zal uiteindelijk de meeste vruchten geven. Aan de grond worden geen speciale eisen gesteld, elke normale, liefst kalkrijke tuingrond is geschikt.

 

Snoei en onderhoud:

Deze Diospyros kaki 'Nikita's Gift' is een hoogstam vruchtboom. Daardoor dienen de meeste vruchten met een trap geplukt te worden. Een Kaki fruitboom groeit langzaam en hoeft u daardoor eigenlijk niet te snoeien. Zwakkere, kleine takjes vallen in de wintermaanden meestal vanzelf van de boom. Als er toch een keer vormsnoei nodig is, zorg dan dat stevige takken overblijven en zwakkere takken afgeknipt worden. Om te zorgen dat de kroon niet helemaal dichtgroeit, verwijdert u iele scheuten. Verwijder in de zomermaanden eventueel door vorst beschadigde delen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Diospyros kaki 'Nikita's Gift' - hoogstam | Kaki of Sharonfruit koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.