Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over diospyros kaki

Diospyros kaki. Het klinkt wel wat Grieks, maar heeft toch niks met Griekenland te maken. De Diospyros vindt zijn oorsprong in China en andere Aziatische landen en wordt tegenwoordig ook wel in Spanje aangeplant voor de fruitproductie. 

 

Kakibomen zijn in het Nederlandse klimaat niet helemaal goed winterhard. Ze kunnen vorst tot ongeveer -10 graden doorstaan. Jonge boompjes zijn doorgaans wat gevoeliger (tot -5 à -7 graden), terwijl oudere bomen juist weer wat meer kou lijken te kunnen verdragen. Ons advies is in ieder geval om de Diospyros kaki indien mogelijk op een zonnige en beschutte plek uit de koude wind te plaatsen. Een plek in buurt van een zuidmuur zou perfect zijn. Tijdens strenge vorst kan de boom, zeker in de eerste jaren, extra beschermd worden met bijvoorbeeld vliesdoek

 

Is de Diospyros kaki groenblijvend?

Diospyros kaki is een exotische boom (hij wordt ook wel sharon fruit genoemd) die eetbare vruchten geeft en in de winter zijn blad verliest. Het blad ziet eruit alsof het wintergroen is. Het is dik, leerachtig donkergroen en lijkt wel wat op het blad van de Prunus laurocerasus soorten. Schrik dus niet wanneer je ziet dat de Kakiboom aan het eind van de herfst kaal wordt, dit is geheel normaal.

 

Kaki heeft vrouwelijke bloemen en mannelijke bloemen

In tegenstelling tot veel andere fruitbomen, is de Diospyros kaki zelfbestuivend hij heeft mooie gele bloesem en is goed winterhard de vruchten blijven lang aan de boom hangen ook als hij in een pot staat, de bladeren zijn mooi glanzend groen en de vrucht is lekker zoet. Dat betekent dat er vrouwelijke bloemen en mannelijke bloemen op dezelfde boom groeien. Eén enkele boom is dus genoeg om vruchten te krijgen. Deze rijpen in het Nederlandse klimaat pas laat in het seizoen goed af, vaak pas in de periode dat er ook alweer kans is op de eerste nachtvorsten. Als dat het geval is, moeten de vruchten geplukt worden omdat die geen vorst kunnen verdragen. De warmte van een zuidmuur kan ervoor zorgen dat de lekker zoete vruchten net een paar weken eerder afrijpen, zodat de vorst geen roet in het eten kan gooien. De kaki winterhardheid is goed.

 

Veelgestelde vragen over Diospyros kaki

Hoe hoog wordt een kaki boom?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats kan de Diospyros kaki als volwassen hoogstam boom een uiteindelijke hoogte bereiken van 3 - 5 meter. Kiest u voor een halfstam boom dan kunt u deze boom ook gemakkelijk aanplanten in een kleinere tuin.

 

Geeft de diospyros kaki eetbare vruchten?

Antwoord: Jazeker, de Kaki bevat zoveel vitamine A dat je met het eten van 1 tot 2 stuks per dag al aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zit. Je eet de sharonfruit gewoon zo uit het vuistje, met of zonder schil.

 

Waar een Diospyros kaki planten?

Antwoord: Het best kies je een standplaats in de volle zon in de volle grond, tegen een zuidmuur om de vruchten te beschermen tegen de eerste nachtvorst.

 

Online Diospyros kaki kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Diospyros kaki afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw kweepeer bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.