Diospyros kaki 'Rojo Brilliante' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kaki
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Geel/oranje
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Matig winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 2 tot 3 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Oktober - November
Geleverde stam hoogte: 90/120 cm
Beschrijving

Diospyros kaki 'Rojo Brilliante' - halfstam of Kaki of Sharonfruit - Informatie:

Diospyros kaki 'Rojo Brilliante' - halfstam bloeit  met geeloranje bloemen. Deze soort is een Spaanse variant. Een onrijpe Kaki is groengeel en smaakt wrang en is dan niet geschikt om te eten. Pas na de bladafval en na de eerste vorst kunnen er pitloze, rode, rijpe vruchten geplukt worden, die dan zacht  en zoet van smaak zijn. De Kaki wordt ook wel Sharonfruit genoemd en is in tegenstelling tot wat velen verwachten, een vrij winterharde tuinplant (tot -15 graden Celsius is geen probleem). In de jonge jaren is vorstbescherming vanaf -10 graden Celsius (strenge vorst) wel aan te raden. Deze tuinplant is zelfbestuivend.

 

Standplaats:

Kaki staat graag in de zon staat; aan de grond worden geen eisen gesteld, elke normale, liefst kalkrijke tuingrond is geschikt. Een beschutte standplaats is een vereiste i.v.m. de lichte vorstgevoeligheid. Ook omdat de boom al vroeg in het voorjaar uitloopt en de kans op schade door late nachtvorst aanwezig is.

 

Snoei en onderhoud:

Omdat Diospyros kaki 'Rojo Brilliante'  een halfstam vruchtboom is, kunt u de grond onder dit boompje makkelijk bewerken en de vruchten zijn beter te plukken. Deze trage groeier hoeft u nauwelijks te snoeien. De winter zorgt voor een natuurlijke snoeibeurt. Zwakkere, kleine takjes vallen er dan vanzelf af. Als u zelf snoeit, zorg dan dat stevige takken overblijven en zwakkere takken afgeknipt worden. Om te zorgen dat de kroon niet helemaal dichtgroeit, verwijdert u iele scheuten. Verwijder in de zomer door vorst beschadigde delen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Diospyros kaki 'Rojo Brilliante' - halfstam | Kaki koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.