Informatie over kattenkruid

Kattenkruid (Nepeta) bloeit van mei tot september uitbundig en dankt zijn naam aan zijn grote aantrekkingskracht op katten. Vanwege deze eigenschap zijn er in dierenwinkels zelfs speciale catnip kattenspeeltjes te koop waar kattenkruid aan toe is gevoegd. Naast de katten trekt deze tuinplant ook bijen, hommels en vlinders aan. De bloemen steken op lange stelen een eindje boven de grijsgroene, behaarde blaadjes uit en zijn wit (Nepeta racemosa ‘Snowflake'), blauwpaars (Nepeta racemosa ‘Grog' en faassenii ‘Junior Walker'Nepeta faassenii ‘Walker's Low'), lichtroze (Nepeta grandiflora ‘Dawn to Dusk'), en violetblauw (Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant'). Er zijn vele verschillende soorten kattenkruid, Nepeta x faassenii is een van de oudste bekende soorten en wordt veel toegepast.

 

Katten en Kattenkruid

Kattenkruid geeft een geur af die katten aan trekt, katten reageren hierop en gaan er vaak echt aan ruiken of zelfs in liggen. Een kat die flink aan deze vaste plant heeft zitten snuffelen lijkt wel dronken! De effecten van Nepeta ofwel kattenkruid lijken ook wel veel op de effecten van drugs. Kattenkruid is niet giftig of gevaarlijk. Wel kunnen sommige katten er slecht op reageren, houdt hier dan wel rekening mee!

 

Kattenkruid planten

Kattenkruid staat het liefst in de volle zon in een vrij droge bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Kattenkruid komt dan ook veel voor in droge gebieden. De sterke vaste plant is geschikt voor iedere tuin als vakbeplanting en bodembedekker in combinatie met vele andere vaste planten, maar doet het ook prima in een kuip op het balkon of terras.

 

Kattenkruid snoeien en verzorgen

Kattenkruid kunt u het beste na de eerste bloei terugsnoeien. Knip de uitgebloeide bloemen met een stukje van de stengel weg (eventueel de dode takken), zodat een tweede bloei mogelijk is. Sommige soorten kunnen zelfs tot een derde keer gaan bloeien. Sommige soorten hebben op winderige plaatsen wat ondersteuning nodig. Knip dan de lange bloemscheuten een keer terug zodat deze wat breder en volle zal groeien. Knip na de winter alle afgestorven delen helemaal weg en steek delen van een te groot geworden tuinplant af; deze kunnen ook weer meteen worden uitgeplant. Dit afsteken wordt ook wel delen of scheuren genoemd. Kattenkruid stekken kan ook maar werkt vaak minder succesvol. Kattenkruid begint hierna als het warmer wordt al snel met uitlopen en bloeit dan weer in de vroege zomer.

 

Kattenkruid kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Nepeta ofwel kattenkruid is een bloeiende plant in blauw-paars tinten met grijs blad. Deze vaste plant, ook grijs kattenkruid genoemd combineert goed met andere planten. We bieden diverse soorten aan, zo is er altijd wel een soort voor in uw tuin, het zijn dankbare planten. De aangeboden soorten zijn alle vrij gemakkelijk en sterk.

 

Veelgestelde vragen over Kattenkruid:

Wat doet kattenkruid met een kat?

Antwoord: De geur van kattenkruid vinden katten erg aangenaam. Katten komen dus op kattenkruid af en zijn er dol op, kattenkruid is dus niet gevaarlijk voor katten.

 

Waar kattenkruid planten?

Antwoord: Kattenkruid kunt u het beste planten op een zonnige plek met een doorlaatbare bodem. Kattenkruid kunt u goed combineren met Salvia Caradonna en Sesleria autumnalis.

 

nepeta kattenkruid bloeit uitbundig in het voorjaar en zomer

 

Inspiratie Kattenkruid:

verschillende soorten nepeta kattenkruid verkrijgbaar en te koop

 

Kattenkruid is niet alleen erg interessant voor katten ook bijen, vlinders en hommels genieten er van.

 

Geurende kattenkruid als je het blad aanraakt

 

De lage paars blauwe bloemen zijn erg opvallend in een border in de tuin. Ook is de Nepeta goed te combineren met andere vaste planten.

 

kattenkruid is geschikt als bodembedekker en heeft een lange bloeitijd

 

Kattenkruid staat het liefst op een vrij arme, droge grond in de zon. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.