Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over kattenkruid

Kattenkruid (Nepeta) bloeit van mei tot september uitbundig en dankt zijn naam aan zijn grote aantrekkingskracht op katten. Vanwege deze eigenschap zijn er in dierenwinkels zelfs speciale catnip kattenspeeltjes te koop waar kattenkruid aan toe is gevoegd. Naast de katten trekt deze tuinplant ook bijen, hommels en vlinders aan. De bloemen steken op lange stelen een eindje boven de grijsgroene, behaarde blaadjes uit en zijn wit (Nepeta racemosa ‘Snowflake’), blauwpaars (Nepeta racemosa ‘Grog’ en faassenii ‘Junior Walker’, Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’), lichtroze (Nepeta grandiflora ‘Dawn to Dusk’), en violetblauw (Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’).

Kattenkruid planten

Kattenkruid staat het liefst in de zon in een vrij droge bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant is geschikt voor iedere tuin als vakbeplanting en bodembedekker in combinatie met vele andere vaste planten, maar doet het ook prima in een kuip op het balkon of terras.

Kattenkruid snoeien en verzorgen

Knip na de bloei, de uitgebloeide bloemen met een stukje van de stengel weg, zodat een tweede bloei mogelijk is. Sommige soorten hebben op winderige plaatsen wat ondersteuning nodig. Knip na de winter alle afgestorven delen helemaal weg en steek delen van een te groot geworden tuinplant af; deze kunnen ook weer meteen worden uitgeplant.

Wilt u Kattenkruid kopen?

Bent u op zoek naar een plant met paarse bloemen? Kijk dan eens naar de Nepeta plant in onze webshop. 

 

nepeta kattenkruid bloeit uitbundig in het voorjaar en zomer

 

Inspiratie Kattenkruid:

verschillende soorten nepeta kattenkruid verkrijgbaar en te koop

 

Kattenkruid is niet alleen erg interessant voor katten ook bijen, vlinders en hommels genieten er van.

 

Geurende kattenkruid als je het blad aanraakt

 

De lage paars blauwe bloemen zijn erg opvallend in een border in de tuin. Ook is de Nepeta goed te combineren met andere vaste planten.

 

kattenkruid is geschikt als bodembedekker en heeft een lange bloeitijd

 

Kattenkruid staat het liefst op een vrij arme, droge grond in de zon. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.