Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kattenkruid

Kattenkruid bloeit van mei tot september uitbundig en dankt zijn naam aan zijn grote aantrekkingskracht op katten, die er zelfs gewoon op gaan liggen. Naast de katten trekt deze tuinplant ook bijen, hommels en vlinders aan. De bloemen steken op lange stelen een eindje boven de grijsgroene, behaarde blaadjes uit en zijn wit( Nepeta racemosa ‘Snowflake’), blauwpaars( Nepeta racemosa ‘Grog’ en faassenii ‘Junior Walker’, Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’), lichtroze( Nepeta grandiflora ‘Dawn to Dusk’), en violetblauw ( Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’).

Kattenkruid planten

Kattenkruid staat het liefst in de zon in een vrij droge bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant is geschikt voor iedere tuin als vakbeplanting en bodembedekker in combinatie met vele andere vaste planten, maar doet het ook prima in een kuip op het balkon of terras.

Kattenkruid snoeien en verzorgen

Knip na de bloei, de uitgebloeide bloemen met een stukje van de stengel weg, zodat een tweede bloei mogelijk is. Sommige soorten hebben op winderige plaatsen wat ondersteuning nodig. Knip na de winter alle afgestorven delen helemaal weg en steek delen van een te groot geworden tuinplant af; deze kunnen ook weer meteen worden uitgeplant.

Kattenkruid

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.