Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kattenkruid
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Violetblauw
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' of Kattenkruid

Nepeta faassenii 'Sic Hills Giant' heeft zijn naam te danken aan de Brabantse kweker met de naam Faassen, die deze tuinplant in 1853 gekweekt heeft. De Nederlandse naam 'Kattenkruid' heeft hij te danken aan het feit dat katten er dol op zijn! Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' is een prachtige tuinplant om bloemborders te vullen; combineert met vele andere vaste planten zoals bv. Salvia's, Echineacea en siergrassen. De paarsblauwe bloemetjes trekken vlinders aan. De grijsgroene blaadjes zijn behaard.

 

Standplaats Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'

Deze tuinplant staat graag in de zon in een vrij droge, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Voor wie katten uit de tuin wil weren, kan de Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' beter niet aanplanten; katten zijn er gek op; ze rollen zich graag door de plant, met als risico dat er een uiteengevallen tuinplant overblijft.

 

Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' snoeien en onderhouden

Knip op het hoogtepunt van de bloei de bloemen af, dit zorgt voor een tweede bloei en houdt de plant in goede conditie. Om Kattenkruid in toom te houden kunt u de plant af en toe 'scheuren' (uitspitten, halveren en beste deel opnieuw planten).  De Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' | Kattenkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.