U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Phlox | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over phlox

Phlox is een heel uitgebreide planten familie. Simpel gezegd zijn er de hoge Phloxen en de lage Phloxen, ofwel de staande en de kruipende phloxen. In het Latijn worden de hoge (staande) Phlox paniculata genoemd, de lage (kruipende) staan bekend onder de naam Phlox subulata. Een groter verschil kan er tussen twee subgroepen van een plantensoort bijna niet zijn. De lage soorten worden toegepast als randbeplanting, of rotsplant terwijl de hoge soorten een plek achterin de vaste plantenborder krijgen. Beide soorten staan in ieder geval graag op een zonnige standplaats.

Phlox snoeien en verzorgen

De Lage Phlox is nagenoeg groenblijvend. Deze sterft in de winter dus niet af en heeft na de winter ook geen snoei nodig. Mocht er vanwege de grootte of het ontstaan van minder mooie gedeelten toch een keer snoei nodig zijn, dan dit het beste direct na de bloei gebeuren. De hoge Phlox is wel bladverliezend. De plant sterft helemaal af. Knip de hoge Phlox in de winter, of anders uiterlijk in maart terug tot op de grond. Vanuit de grond zullen in het voorjaar nieuwe scheuten ontstaan. 

Phlox kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden van de Phlox paniculata én de Phlox subulata verschillende variëteiten aangeboden. Het verschil zit hem vooral in de bloemkleur van de plant. Kijk bij de verschillende categorieën, welke soorten we aanbieden. U vindt daar ook per soort nog meer informatie en tips.

 

Phlox subulata is een kruipende laagblijvende phlox

 

Inspiratie Phlox:

hoge of lage phlox voor in de tuin of border aanplanten

 

Phlox paniculata is een hoge opstaande phlox. In het Nederlands de vlambloem.

 

de laagblijvende kruipende phlox is bijna wintergroen

 

Phlox subulata (kruipende phlox) is nagenoeg wintergroen en heeft dus geen snoei nodig. Mocht u toch willen snoeien doe dit dan in de winter direct na de bloei.

 

de opstaande phlox is wel bladverliezend en sterft af in de winter

 

De Vlambloem bloeit in verschillende kleuren in het voorjaar en de zomer, verschillend per soort. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.