» Heesters » Cornus » Cornus kousa

Cornus kousa of Japanse kornoelje

Cornus kousa of Japanse kornoelje
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over cornus kousa of japanse kornoelje

Chinese of Koreaanse kornoelje was ook een toepasselijke naam geweest voor de Cornus kousa. Deze struik is namelijk is zowel Japan, China en Korea te vinden in het wild. De plant is goed winterhard en gelukkig ook in België en Nederland goed toe te passen. En dat is maar goed ook, gezien de prachtige eigenschappen van deze tuinplant.

Meest in het oog springend is de bloei die val tussen mei en juli. De bloemen bestaan uit 4 identieke bloembladeren die rondom een klein groep knopje staan. De bloemen hebben een witte of roze kleur afhankelijk van de cultivar. Na de bloei groeien de groene knopjes uit tot rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. In het najaar kleurt het blad ook vaak nog eens fraai rood, voordat het afvalt.

Misschien nog wel het mooiste aan de plant is de karakteristieke groeiwijze, waarbij de takken etage-gewijs boven elkaar hangen. Zeker wanneer de plant bloeit en in de wintermaanden is deze vorm duidelijk zichtbaar.

Cornus kousa snoeien en verzorgen

Een Japanse kornoelje kan uitgroeien tot een behoorlijke struik of meerstammige kleine boom. De plant wordt daarom vaak solitair aangeplant in een border, gazon of tussen bodembedekkers. Op deze manier kan de plant in alle richtingen vrij groeien en geniet ze een speciale plek in de tuin.

De plant heeft de voorkeur voor een lichtzure grond. Daarom raden we aan om bij het planten van deze kornoelje tuinturf te gebruiken. Dit verzuurt de bodem. Tuinturf kunt u samen met de kornoelje bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl.

De plant kan gesnoeid worden maar verliest dan wel zijn bijzondere groeiwijze; zeker wanneer de struik vaker gesnoeid wordt. Het is wel mogelijk om de plant een keer te verjongen door de gehele struik terug te knippen. In de loop der jaren groeit de struik dan weer uit en krijgt haar vorm weer terug.

Kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we een groot aantal maatvoeringen en soorten Japanse kornoelje aan. Kies voor een plant uit de XL of XL+ serie als u direct een wat groter exemplaar wilt hebben. Daarnaast bieden we ook een aantal boommodellen aan met één doorgaande stam. De var chinensis groeit wat harder en sneller dan de meeste andere cultivars. ‘China Girl’, ‘Schmetterling’, ‘Milky Way’ en bijvoorbeeld ‘Weisse Fontaine’ bloeien al op jongere leeftijd.  ‘Satomi’ bloeit met roze bloemen en groeit vaak iets breder uit.

Cornus kousa of Japanse kornoelje

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.