Cornus kousa 'Weisse Fontaine'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse kornoelje
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Cornus kousa 'Weisse Fontaine' of Japanse kornoelje - Informatie:

De japanse kornoelje of Cornus kousa is een erg fraaie struik om te gebruiken als solitair. De Cornus kousa 'Weisse Fontaine' is een rijk bloeiende variëteit met witte bloemen. De struik heeft een uitgesproken vorm waarbij de takken in etages boven elkaar hangen. De takken hangen bij deze soort op het einde iets af zodat de bloemen extra goed zichtbaar zijn. Hieraan dankt deze variëteit ook zijn naam. Dit is het beste zichtbaar tijdens de bloei in mei-juni.
Na de bloei vallen de witte schutbladeren af en groeien de bloemknoppen uit tot knikkergrote rode vruchten. De vogels zijn er ook dol op. In het najaar pakt de struik nog een keer goed uit. Het blad verkleurt namelijk van groen naar allerlei roodtinten. Uiteindelijk kan deze Japanse kornoelje uitgroeien tot een hoogte van ongeveer tweeëneenhalve meter.

Standplaats:

 

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of in de halfschaduw. De Japanse kornoelje houdt daarnaast van een humeuze, licht zure bodem. Gebruik daarom tuinturf bij het planten. Vermeng deze door de aarde in het plantgat.

 

 

Snoei en Onderhoud:

Snoei van deze Cornus kousa 'Weisse Fontaine' is niet nodig maar wel mogelijk. Als u de heester wilt snoeien kunt u dit het beste doen gedurende de wintermaanden of net na de bloei. Deze plant is jaarrond aan te planten en te kopen. Als onderhoudsbemesting raden we aan om elke twee jaar turfstrooisel aan te brengen rondom de voet van de plant.De Cornus kousa 'Weisse Fontaine' | Japanse kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.