» Cornus kousa 'Satomi'

Cornus kousa 'Satomi'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Cornus kousa 'Satomi' of Japanse kornoelje - Informatie:
De japanse kornoelje of Cornus kousa is een erg fraaie struik om te gebruiken als solitair. Deze Cornus kousa 'Satomi' is een van de weinige roze-bloeiende variëteiten. De struiken hebben een karakteristieke vorm waarbij de takken vaak in etages schuin boven elkaar hangen. Vooral tijdens de bloei in mei-juni is deze erg herkenbaar.
De bloemenpracht is zoiezo al een reden om deze plant in uw tuin te plaatsen. De roze schutbladeren staan in een kwartet rondom de kogelronde bloemetjes. Na de bloei vallen de roze schutbladeren af en groeien de bloemknoppen uit tot knikkergrote vruchten. Deze kleuren in het najaar rood en zijn zelfs eetbaar. De vogels zijn er ook dol op. Voordat het blad valt verkleurt deze naar roodtinten. De struik kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer tweeëneenhalve meter.

Standplaats:

 

Zet hem op een zonnige plaats voor de meeste roze bloemkleur, of in de halfschaduw. De Japanse kornoelje houdt van een humeuze, licht zure bodem. Gebruik daarom tuinturf bij het planten. Vermeng deze door de aarde in het plantgat.

 

Snoei en Onderhoud:

Snoei van deze Cornus kousa 'Satomi' is niet nodig maar wel mogelijk. Als u de heester wilt snoeien kunt u dit het beste doen gedurende de wintermaanden of net na de bloei. Deze plant is jaarrond aan te planten en te kopen. Als onderhoudsbemesting raden we aan om elke twee jaar turfstrooisel aan te brengen rondom de voet van de plant.De Cornus kousa 'Satomi' | Japanse kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.