Menu
Geen producten gevonden

Informatie over bamboe

Het gerucht dat bamboe alleen maar zou woekeren, verwijzen wij meteen naar fabeltjesland. Natuurlijk zijn er soorten bamboe die wel de neiging hebben om te gaan woekeren, maar met de juiste voorzorgmaatregelen is dit zeer eenvoudig te voorkomen. Maar naast die soorten is er ook niet-woekerende bamboe. Fargesia is een groep niet-woekerende bamboesoorten. Deze bamboe groeit in pollen en blijft dus netjes op zijn plaats. Phyllostachys maakt wel wortelstokken. Om te voorkomen dat de bamboe zich door de tuin verspreidt, kunt u een cementemmer met gaten in de onderzijde ingraven. Hier plant u vervolgens de bamboe in met goede tuinaarde. De prachtige stelen en het wuivende blad vormen zo geen bedreiging meer, maar zijn juist een aanwinst voor de tuin. U kunt ook mini-bamboesoorten online bestellen, zoals de Fargesia Bimbo. Zo ziet u maar: bamboe is voor iedereen bereikbaar!

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11063 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.