Menu
Geen producten gevonden

Informatie over bamboe

Het gerucht dat bamboe alleen maar zou woekeren, verwijzen wij meteen naar fabeltjesland. Natuurlijk zijn er soorten bamboe die wel de neiging hebben om te gaan woekeren, maar met de juiste voorzorgmaatregelen is dit zeer eenvoudig te voorkomen. Maar naast die soorten is er ook niet-woekerende bamboe. Fargesia is een groep niet-woekerende bamboesoorten. Deze bamboe groeit in pollen en blijft dus netjes op zijn plaats. Phyllostachys maakt wel wortelstokken. Om te voorkomen dat de bamboe zich door de tuin verspreidt, kunt u een cementemmer met gaten in de onderzijde ingraven. Hier plant u vervolgens de bamboe in met goede tuinaarde. De prachtige stelen en het wuivende blad vormen zo geen bedreiging meer, maar zijn juist een aanwinst voor de tuin. U kunt ook mini-bamboesoorten online bestellen, zoals de Fargesia Bimbo. Zo ziet u maar: bamboe is voor iedereen bereikbaar!

 

Deze zwarte bamboe of Phyllostachys nigra heeft opvallend zwart gekleurde twijgen of halmen

 

Inspiratie Bamboe:

Phyllostachys kan woekeren maar is een plaatje om te zien

 

Phyllostachys kan woekeren de tuin maar kan worden begrenst met wortelbegrenzer of met een speciekuip. Waarom zou je dat doen? De plant is een plaatje om te zien zoals deze Phyllostachys aureosulcata 'Spectabilis' met zijn gele halmen/twijgen.

De vaak kleinere Fargesia woekert niet en is ook goed te snoeien

 

Fargesia is een groep bamboe die over het algemeen wat lager blijft. Deze Fargesia camoufleert de opgang van een trap. Bamboe blijft ook in de winter groen en zorgt dus voor een groene aanblik in de tuin.

 

De kleuren van bamboestelen verschilt per soort, hier zijn de halmen zwart bij Phyllostachys nigra

 

Phyllostachys nigra heeft opvallende donkerbruin tot zwart gekleurde halmen of twijgen. Bij deze plant zijn de kleinere scheuten weggeknipt zodat de kleur van de takken nog meer opvalt.

 

Video's over Bamboe:

 

 

Fargesia is een groep niet-woekerende bamboe met sierlijk blad dat in de winter ook groen blijft.

 

 

Een siergras dat soms voor bamboe wordt aangezien is Miscanthus of Chinees prachtriet. Miscanthus grassen kunnen imposante hoogte bereiken maar sterven in de winter bovengronds af. Voordat ze afsterven geven veel soorten in het najaar een prachtige bloei waarbij de aren vaak nog tot diep in de winter blijven staan.

 

 

Wij adviseren om bij het planten van bamboe in de volle grond aanplantgrond te gebruiken. Deze grond verrijkt de aarde en zorgt een goede aangroei.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13566 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.