Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over prachtriet

Miscanthus sinensis behoort tot de meest robuuste siergrassen voor de tuin. De van oorspong Aziatische plant vormt behoorlijke pollen en de meeste variëteiten bloeien aan het einde van de zomer en in de herfst met opvallende, zilverkleurige of roze/rood aangelopen pluimen. Afhankelijk van het type wordt de plant uiteindelijk anderhalf tot tweeënhalf meter hoog.

De meeste soorten Miscanthus maken forse pollen met sierlijk overhangend blad waarbij de nerf een lichte, bijna witte kleur heeft. Het blad is vrij dun wat voor een kenmerkend beeld zorgt. De Miscanthus sinensis ‘Flamingo’, ‘Gracillimus’, 'Kleine Silberspinne’ en ‘Silberfeder’ zijn hiervan goede voorbeelden. In het najaar verschijnen witte (‘Kleine Silberspinne’ en ‘Silberfeder’) of roze (‘Flamingo’, ‘Ferner Osten’) pluimen die vervolgens strogeel of wit kleuren in de winter.

Met een heel ander blad en minder opvallende bloemen, valt de Miscanthus sinensis ‘Strictus’ in een andere categorie prachtriet. Het blad is steviger, staat meer overeind en heeft opvallende geelgroen streepjes in het blad. De ‘Strictus’ wordt ruim 160 centimeter hoog. Little Zebra is een dwergvorm van deze tuinplant met hetzelfde gestreepte blad.

Prachtriet kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Prachtriet laat zich toepassen in groepen maar is ook erg sierlijk als solitair of toegepast achterin brede borders. De pollen groeien snel en zijn niet veeleisend ten aanzien van de bodem. Elke doorlatende of iets vochtige bodem wordt getolereerd. In de zon zijn de planten het meest intens van kleur; vooral de bloeiende variëteiten. Ook wat betreft onderhoud zijn de planten makkelijk. In maart kunt u de planten tot kort bij de grond afknippen. Let wel op de scherpe randen van het blad. Om die reden is het vaak geen goed idee om deze plant dichtbij paden of wegen aan te planten. Op Tuinplantenwinkel.nl koopt u alle siergrassen in pot. De planten kunt u het hele jaar door planten.

Prachtriet

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.