» Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' - XL

Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Prachtriet
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Donkerroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 28 cm
Door ons geleverde hoogte: Afhankelijk v. seizoen

Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' of Prachtriet - Informatie
Er zijn vele soorten en variëteiten Miscanthus, zodat het niet moeilijk is voor ieders smaak en tuin een Prachtriet te vinden dat aan alle eisen voldoet. Miscanthus sinensis is een van de minder woekerende siergrassen. Prachtriet groeit in een polvorm vrij recht omhoog en vormt schitterende pluimen. Het lange, smalle blad is extra decoratief. Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'-XL krijgt in augustus prachtige, rode pluimen met witte punten is daarmee een van de vroegste bloeiers van de siergrassen. De rode bloempluimen van het Prachtriet verkleuren later in het seizoen naar rozig wit en zilverwit. De dorre bladeren zien er in de winter ook prachtig uit als er rijp op zit of als ze bedekt zijn met een laagje sneeuw.  

 

Standplaats:

Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' groeit op bijna iedere grondsoort, maar verlangt wel een zonnige plaats met weinig overhangende takken. Deze tuinplant komt het beste tot zijn recht met een lage onderbeplanting.

 

Snoei en onderhoud:

De Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' wordt in de loop der jaren steeds groter en kan dan gescheurd worden. Knip Prachtriet na de winter terug tot op 15 cm boven de grond.  

 


Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' - XL | Prachtriet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.