Informatie over naaldbomen

Naast loofbomen, welke er in vele soorten zijn en het meeste aangeplant worden, zijn er ook naaldbomen. De Naaldbomen welke we aanbieden vindt u hier bij elkaar. Er is een grote verscheidenheid aan naaldbomen. Er zijn soorten met grote, maar ook met kleinere naalden. Daarnaast zijn er ook naaldbomen welke hun naalden laat vallen net als de meeste loofbomen. 

 

Naaldbomen planten en verzorgen

Vrijwel alle naaldbomen houden van een wat zuurdere bodem, voor het planten kunt u dan ook tuinturf gebruiken. De standplaats verschilt verder qua soort, de ene soort kan juist wel wat natter staan terwijl de meeste naaldbomen niet van te natte voeten houden. Vaak is snoei niet nodig bij naaldbomen, vaak worden de bomen van snoei niet mooier. 

 

Naaldbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Zoals al gezegd zijn er verschillende soorten Naaldbomen verkrijgbaar. De Naaldbomen van Tuinplantenwinkel.nl staan alle in pot en zijn daardoor jaarrond te planten. Nog een bijkomend voordeel van naaldbomen: vogels nestelen er vaak graag in! 

 

Veelgestelde vragen over naaldbomen:

Welke bomen zijn naaldbomen?

Antwoord: Alle bomen die geen vlakke bladeren hebben behoren tot de naaldbomen. Naald bomen hebben naaldvormige of schubvormige bladeren. De naalden staan vaak met meerdere bij elkaar, dus als een bundel naalden zeg maar. Vaak staan deze bundels verspreid over de takken. Naaldbomen krijgen ook vaak kegels met daarin de zaden. Onder de naaldbomen behoren ook 'coniferen'. De bekendste naaldbomen zijn de Pinus en Picea.

 

Welke naaldbomen zijn er in Nederland?

Antwoord: De meest voorkomende naaldbomen in Nederland zijn de Pinus en de Picea. Maar ook coniferen worden hier onder gerekend. Zo zien we dus in Nederland veel hagen van coniferen of Taxus staan.

 

Welke naaldboom in tuin?

Antwoord: Het is belangrijk om te kijken hoeveel ruimte u heeft, van daar uit gaande kunt u gaan kijken welk soort u het mooiste en het beste geschikt vindt. Over het algemeen hebben de meeste naaldboom soorten best veel ruimte nodig in de tuin, dus kijk goed wat in de tuin past en zorg dus voor voldoende ruimte. De naaldvormige bladeren zorgen voor een goede bodemstructuur waar naaldbomen van houden.

 

Waar groeien naaldbomen het beste?

Antwoord: Over het algemeen groeien naaldbomen op voedselarme zandgronden en staan ze graag in de volle zon. De meeste naald bomen zijn wintergroen maar let op er zijn er een paar die dit niet zijn. vaak is snoeien niet eens nodig.

 

bijna alle naaldbomen houden van een zure bodem grond

 

Inspiratie Naaldbomen:

Naaldbomen in pot kan je het hele jaar door aanplanten

 

Niet alle naaldbomen zijn wintergroen, sommige laten dus in de winter hun naalden vallen.

 

snoei van naaldbomen is niet nodig

 

De meeste naaldbomen houden niet van natte voeten, maar dit verschild per soort.

 

naaldbomen kunnen erg hoog worden dus houdt daar rekening mee als u koopt

 

Het snoeien van een naaldboom is vaak niet nodig, de vorm van de boom wordt daarvan niet mooier. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.