Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over watercipres

De Watercipres is een naaldboom die kan uitgroeien tot een hele grote boom. Een andere in Nederland gebruikte naam voor deze boom is Chinese Mammoetboom. 

 

Hoe hoog wordt een Watercipres?

Net zoals de Sequoiadendron giganteum, wordt de Watercipres hoog, maar wel een stukje minder. In Nederland zal de Watercipres een hoogte van 25 tot 30 meter halen. Hierdoor is ook deze boom niet geschikt voor de meeste gangbare tuinen. Het is een statige boom, die pas goed tot zijn recht komt, als hij op kan vallen in zijn omgeving. 

 

Wat zijn de opvallende kenmerken van een Watercipres?

Het meest opvallende kenmerk van de Watercipres, zien we in de late herfstmaanden. De groene naalden, kleuren in een paar weken naar geel/oranje en vallen daarna af. Deze naaldboom is in de winter dus kaal. De Metasequoia laat niet alleen zijn naalden vallen, maar ook deels de takjes waaraan de naalden hangen. Er liggen dus geen losse naaldjes op de grond. (Dit in tegenstelling tot de Larix, waarbij dit wel zo is, die laat zijn losse naalden vallen)

 

Daarnaast heeft de Watercipres een zeer karakteristieke stam. De bast van is prachtig mooi bruin vezelachtig materiaal. De stam lijkt wel uit dikke aders te bestaan die zich door elkaar heen draaiend omhoog werken. Als de boom in de winter kaal is, valt de stam nog eens extra op.

 

Kan de Watercipres in of langs het water staan?

Alhoewel de naam anders doet vermoeden, kan de Watercipres niet met zijn wortels in het water groeien. Er bestaat een naaldboom die dit wél kan. Dat is de Taxodium distichum, of Moerrascipres. Deze boom heeft gelijkenissen met de Watercipres. Daardoor worden deze boomsoorten nog wel eens met elkaar verward.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.