» Metasequoia glyptostroboides - beveerd

Metasequoia glyptostroboides - beveerd

Product informatie

Nederlandse naam: Moerascipres
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Hoger dan 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm

Metasequoia glyptostroboides of Watercipres - Informatie:
In de natuur kan de Metasequoia glyptostroboides uitgroeien tot een flinke hoge boom. Dit haalt hij in de bewoonde wereld niet, maar hij is 'minder geschikt' voor een kleinere tuin. Houdt daar rekening mee als u deze boom zou willen toepassen. Deze boom krijgt een zeer karakteristieke roodbruine gedraaide stam. Nadat in de herfst de naalden geel zijn verkleurd, vallen deze af. Deze Watercipres verdraagt vochtige grond.

 

De watercipres is ook goed te snoeien door deze om de paar jaar te kandelaberen. Hierbij worden alle zijtakken tot een korte afstand vanaf de stam afgezaagd of geknipt. De boom zal op deze manier een smalle zuilvorm aannemen. Van nature is de groeivorm piramidaal; een brede basis die spit toeloopt.

 

Metasequoia glyptostroboides is een bladverliezende tuinplant. Deze Watercipres wordt uiteindelijk hoger dan 10 meter en staat bij voorkeur in de zon.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Metasequoia glyptostroboides - beveerd | Moerascipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.