Informatie over deschampsia cespitosa

Deschampsia cespitosa is een siergras dat vooral opvalt door zijn vele bloemaren die boven het blad uitsteken. Het blad wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog, terwijl de bloemaren uiteindelijk wel 1 tot 1,5 meter hoog kunnen worden. Deze bloemaren blijven tot lang in de herfst staan en kunnen ook prima als snijbloem gebruikt worden. Deschampsia cespitosa komt ook van nature voor in Nederland.

Deschampsia cespitosa planten

Door de lange bloemaren, is Deschampsia cespitosa niet geschikt om vooraan in de (kleine) border aan te planten. Vooral in grotere borders komt hij goed tot zijn recht als er wat hogere groene planten achter staan. De aren tekenen dan prachtig af tegen het groen dat erachter groeit. De Deschampsia cespitosa staat bij voorkeur op een zonnige plek. Hij kan gerust een tijdje in de schaduw staan, maar een deel van de dag heeft hij echt wel het zonnetje nodig!

Deschampsia cespitosa snoeien en verzorgen

De bloemaren dienen na de winter afgeknipt te worden. Meestal vallen / knakken ze in de winter al af. Als dit er lelijk uitziet, kunnen ze ook al eerder gesnoeid worden. Verder verlangt de Deschampsia cespitosa weinig onderhoud. 

Deschampsia cespitosa

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.