Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over walnotenbomen

Als men het heeft over noten worden meestal walnoten bedoeld. De vrucht van de walnotenboom wordt ook wel okkernoot genoemd en luistert in het Latijns naar de naam Juglans regia. Het zijn flinke bomen die men van oudsher vaak terugziet in boerderijtuinen. Tegenwoordig zijn er ook kleiner blijvende soorten met dezelfde vruchten. De noot is een raapvrucht; de vrucht hoeft niet geplukt te worden want deze valt als deze rijp is zelf van de boom. Met een bladhark pakt u snel alle noten bij elkaar. De vruchten smaken voortreffelijk in salades, uit de hand en zijn bruikbaar als garnering van veel gerechten.

 

Walnotenbomen staan vaak generaties lang in een tuin en deze exemplaren zijn opvallende reuzen die jarenlang bepalend kunnen zijn voor een dorpsgezicht. Toch is er ook een walnoten boom voor een kleine tuin. In onze webwinkel zijn zowel laagstam, halfstam als hoogstam notenbomen te vinden. Zodat ook in een kleine tuin de lekkerste walnoten zullen groeien.

Wat is de beste plek voor een notenboom?

Notenbomen staan graag in de zon tot halfschaduw op normaal tot iets wat drogere grond. Voeg bij het planten aanplantgrond toe en maak de grond onderin het plantgat goed los. Plant de walnotenboom niet te diep en zorg er altijd voor dat de stam niet onder de grond komt te zitten. Alleen de wortels mogen bedekt zijn met aarde.

 

De grond rondom de wortels van de walnotenboom moet niet te nat zijn. Water moet in de buurt van de kluit juist snel de grond intrekken om zo optimaal te kunnen groeien.  In een droge periode is goed water geven juist essentieel, omdat de wortels van de walnotenboom dan nog niet groot genoeg zijn om zelf op zoek te kunnen naar water.

Een walnotenboom snoeien

Het beste is om zo min mogelijk te snoeien, verwijder alleen kruisende, dode en beschadigde takken. Mocht u de boom wat op willen kronen dan kan dit wel, dit wil zeggen dat je de onderste takken van de kroon wegsnoeit voor een hogere takvrije stam. Snoei altijd tussen eind juni en oktober. Snoeien in de late winter en het voorjaar raden we sterk af;  anders kan de walnotenboom doodbloeden.

Walnotenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Een walnotenboom wordt ook wel een walnootboom genoemd en in onze webwinkel vindt u een goede selectie aan notenbomen. Deze tuinbomen staan altijd in een pot en zijn jaarrond te planten. De gewone walnotenboom bieden we aan in een klein formaat en is meteen al een mooie hoogte. Daarnaast zijn er veel gecultiveerde rassen die over het algemeen grotere vruchten geven.

 

De Juglans regia 'Buccaneer' is een walnoot boom met smaakvolle noten. De Buccaneer blijft aanzienlijk lager dan de gewone noot en is daardoor ook bruikbaar in wat kleinere tuinen. Een bekende andere soort van de noot is de ‘Broadview’. Deze soort is niet het hele jaar leverbaar. U kunt hiervoor informeren in de periode tussen oktober en maart.

 

Omdat de notenboom vruchten draagt, valt hij in de categorie fruitbomen. Er zijn nog een heleboel andere soorten fruit die in uw tuin kunnen groeien. Voor zowel fruitbomen in allerlei soorten en maten als bessenstruiken of druivenplanten kunt u bij ons terecht.

 

De Japanse notenboom zou je door zijn naam ook als fruitboom aan kunnen merken. Deze boom draagt echter geen eetbare vruchten en is daarom een sierboom.

Een Walnoot boom laten bezorgen

De walnotenboom van uw keuze is bij ons te bestellen. Het grote voordeel ten opzichte van het tuincentrum bij u in de buurt is dat wij de planten en bomen zelf bij u thuis komen bezorgen. We hebben jarenlange ervaring met het vervoeren van bomen en verpakken deze op zo’n manier dat ze onderweg niet zullen beschadigen.

Om deze reden geven we ook op een walnotenboom aangroeigarantie. Nadat u besteld heeft, bezorgen we de walnotenbomen binnen 2 tot 7 werkdagen. Zo kunt u snel genieten van een mooie notenboom in uw tuin.

 

 

Walnoten zitten in een bolster

 

Inspiratie Walnotenbomen:

Noten zitten goed bewaard

 

Walnoten van eigen boom kan, let wel op pas na enkele jaren dragen de bomen de vruchten. 

Oude walnotenboom

 

Walnotenbomen kunnen flink worden en vrij breed, hou hier rekening mee. 

 

In de nazomer / herfst kunt u genieten van heerlijke walnoten

 

De walnoten zitten goed beschermd in een bolster en vallen daaruit van de boom.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.