Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over walnotenbomen

Als men het heeft over noten wordt meestal de walnoot bedoeld. De walnoot of okkernoot zoals de vrucht ook wordt genoemd, luistert in het Latijns naar Juglans regia. Het zijn flinke bomen die men van oudsher vaak terugziet in boerderijtuinen. Tegenwoordig zijn er ook kleiner blijvende soorten met dezelfde bijzondere vruchten. De noot is een raapvrucht; de vrucht hoeft niet geplukt te worden want deze valt als deze rijp is zelf van de boom. Met een bladhark pakt u snel alle noten bij elkaar. De vruchten smaken voortreffelijk in salades, uit de hand en zijn bruikbaar als garnering van veel gerechten.

Walnotenbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op onze webwinkel vindt u een goede selectie aan notenbomen, deze tuinplanten staan alle in pot en zijn jaarrond te planten. De gewone soort bieden we aan in een klein formaat en in meteen al een mooie hoogte. Daarnaast zijn er veel gecultiveerde rassen die over het algemeen grotere vruchten geven. De Juglans regia 'Buccaneer' is zo’n cultivar met smaakvolle noten. Daarnaast blijft de Buccaneer aanzienlijk lager dan de gewone noot en is daardoor ook bruikbaar in wat kleinere tuinen. Bekende andere soorten van de noot zijn de ‘Broadview’ en ‘Jupiter’. Beide soorten zijn slechts beperkt leverbaar. U kunt hiervoor informeren in de periode tussen oktober en maart.

Walnotenbomen planten en snoeien

Notenbomen staan graag in de zon tot halfschaduw op normaal tot iets wat drogere grond. Voeg bij het planten wat aanplantgrond toe en maak de grond onderin het plantgat goed los.

Het beste is om zo min mogelijk te snoeien, verwijder alleen kruisende, dode en beschadigde takken. Mocht u de boom wat op willen kronen dan kan dit wel, dit wil zeggen dat je de onderste takken van de kroon wegsnoeit voor een hogere takvrije stam. Snoei altijd tussen eind juni en oktober. Snoeien in de late winter en het voorjaar raden we sterk af;  anders kan de boom doodbloeden.

Walnotenbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.