Menu
Geen producten gevonden

»

Juglans regia 'Buccaneer'

Product informatie

Nederlandse naam: Walnoot
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm

Juglans regia 'Buccaneer' of Walnoot of Notenboom - Informatie: 

Deze variant van de Walnoot is een veredelde cultivar. Hij geeft wat minder noten dan de soort, maar ze zijn wel groot en mooi rond van vorm. De Juglans regia 'Buccaneer' is geënt. Dit zorgt ervoor dat deze notenboom eerder vruchten zal geven dan een wilde soort. Na een jaar of 4 na aanplant kunt u de eerste noten al verwachten. Bij de wilde soorten kan het tot 10 jaar duren voordat de eerste vruchten verschijnen. Ander voordeel van het enten is dat de Juglans regia 'Buccaneer' niet zo groot wordt. Bij een meter of 6 a 7 is de maximale grootte wel bereikt. De meeste walnoten hebben een ronde kroon. De Juglans regia 'Buccaneer' vormt hierop een uitzondering; hij groeit wat hoger dan breed. Hoewel de naam 'Buccaneer' niet echt Nederlands klinkt, is de herkomst van Juglans regia 'Buccaneer' toch wel uit Nederland. Hij is ontdekt in de Limburgse plaats Neer, vandaar ook de naam 'Buccaneer'.

 

Standplaats:

Het beste staat de Juglans regia 'Plovdivski' op een open en lichte plaats in een voedselrijke, licht vochtige, waterdoorlatende bodem, die niet te zurig is.  Een notenboom is goed winterhard.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van een notenboom kan maar in een beperkte periode. Doe dit in de herfstperiode wanneer het blad van de notenboom begint te kleuren of net afgevallen is. Op dat moment is de sapstroom van de Juglans regia 'Buccaneer' tot stilstand gekomen. Snoeien in andere periodes, en dan vooral in het vroege voorjaar, kan voor hevige bloedingen zorgen. 

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor meer informatie over de fruitbomen klik hier! 

Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel.nl klik hier! De Juglans regia 'Buccaneer' | Walnoot koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.