Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hederahaag

Hedera is bij de de meesten bekend als klimop. Deze klimmer is in menig tuin te vinden. Dat komt omdat het een uiterst gemakkelijk, sterke en wintergroene plant is. Deze klimplant is ook uitstekend geschikt als haagplant maar heeft wel hulp nodig; de twijgen van deze tuinplant zijn te soepel om uit zichzelf overeind te blijven staan. Tegen een frame of gaaswerk laat de klimop zich prima vlechten en is een haag een feit.
 

Welke soorten hedera kan ik kiezen voor mijn haag?

Het meest toegepast, en meteen ook de snelste groeier voor een haag is de Hedera hibernica. Deze soort onderscheidt zich met vrij grote diepgroene bladeren. Deze klimop bieden we bij Tuinplantenwinkel.nl in verschillende formaten aan. De meeste planten worden ‘gestokt’ geleverd. Dit wil zeggen dat de plant is aangebonden aan een bamboestok en direct tegen het gaaswerk aan te planten is. Daarnaast zijn er ook exemplaren te koop zonder stok. Deze dient u na het planten te vlechten in het gaaswerk.
 

Naast de hibernica zijn er diverse andere soorten verkrijgbaar met bijvoorbeeld bontgekleurde bladeren. Soorten uit de groep Hedera helix zijn over het algemeen fijner van blad en groeien minder snel. De colchica is een soort met minder diep ingesneden bladeren.

 

Hoe groeit mijn Hedera als haag?

De Hedera is een plant die niet één soort, maar twee soorten wortels heeft. Uiteraard moet je de Hedera ook in de grond planten, net als iedere andere plant, maar deze klimop heeft ook zogenoemde hechtwortels. Deze wortels kunnen zich als het ware vastzuigen aan vrijwel iedere ondergrond, zoals muren, boomstammen, hout, metaal, bamboe en ga zo maar door. Zet je een Hedera dus ergens tegenaan, dan zal hij zichzelf helemaal vastklampen, maar voor een iets snellere groei, zou je hem ook een handje kunnen helpen, door een ‘klimrek’ voor je Hedera te maken. Een Hedera groeit relatief snel en kan, afhankelijk van het weer, zo’n 50 tot 70 centimeter per jaar groeien.

Hedera kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Alle hederaplanten worden geleverd in pot zijn het jaar door te planten en te kopen. Als u een haag wilt gaan planten adviseren we ongeveer 3 à 4 planten per strekkende meter te gebruiken. Dit aantal is afhankelijk van de plantgrootte bij aanschaf.

 

Maak de aarde voor het planten goed los en vermeng eventueel wat aanplantgrond door de aarde heen. Dit zorgt voor een goede aangroei van de klimop. Gebruik ongeveer een zak (40 liter) voor 3 à 4 meter haag. Nadat u de planten heeft besteld worden deze binnen de aangegeven levertijd thuis geleverd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.