Informatie over sierappel meerstammig

Een soort waar u bij de meerstammige boomsoorten misschien niet meteen aan denkt, is de Sierappel meerstammig. Toch is dit een zeer geschikte soort om als meerstammige boom op te kweken. Een Sierappel meerstammig heeft het hele jaar door veel sierwaarde en kan daarnaast ook goed in toom gehouden worden, zodat een compacte boom goed mogelijk is. 

In het voorjaar bloeit de Sierappel meerstammig uitbundig met wit/roze bloemen. Daarna ontwikkelt de boom vele vruchten die naarmate het (na)jaar vordert steeds meer kleur krijgen. Aan het eind van de herfst, als het blad van de Sierappel meerstammig gevallen is, blijven de gekleurde appeltjes hangen. Later in de winter, als er minder eten te vinden is, zullen de vogels hier dankbaar gebruik van maken.

Sierappel meerstammig snoeien en verzorgen

Zoals hierboven al vermeld, is een Sierappel meerstammig goed te snoeien. Alle sierappels verdragen snoei goed. Op deze manier kan de boom goed in toom gehouden worden en daarnaast blijft de vorm behouden en blijven er ook jaarlijks vele vruchten aan de sierappel meerstammig komen. Door elk jaar de jonge scheuten terug te snoeien, blijft de originele vorm behouden. Laat van de jonge scheuten ongeveer 10 cm staan. Aan deze takjes van 10 cm kunnen in de jaren erna bloemen en vruchten komen. 

Zorg dat de Sierappel meerstammig vooral aan de buitenkant veel takjes krijgt. Binnenin mag er flink terug gesnoeid worden. Zo blijft de karakteristieke stammen- en takkenstructuur ook in de maanden dat het blad aan de boom zit, mooi zichtbaar. 

Sierappel meerstammig kopen

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten Sierappel meerstammig aangeboden. Het verschil zit hem voornamelijk in twee dingen; de kleur van de vruchten en de bladkleur. De 'Evereste' en 'Red Sentinel' hebben bijvoorbeeld wat grotere oranje tot rode vruchten. 

Naast de groenbladige Sierappel meerstammig, heeft Tuinplantenwinkel.nl ook roodbladige soorten in het assortiment. De appels van deze soorten vallen door hun donkerpaarse kleur wat minder op. De bloemkleur van deze roodbladige soorten is donkerroze. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.