Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over pampasgras

Dit siergras is in de herfst op zijn mooist. Het bloeit van augustus tot in november met volle witte of roze pluimen. In de winter verschrompelt het Pampusgras, totdat het riet is geworden. Laat dat gewoon zitten. Het is een prachtig gezicht als daar een laagje sneeuw of rijp op komt te liggen. Pampasgras is een snelle groeier en kan wel 2 tot 2,5 meter hoog worden. Het kan in uw border voor de nodige afwisseling in beplanting zorgen. Zet er 1 tot 3 planten, wat naar achteren, bij elkaar en zorg voor voldoende ruimte, omdat deze tuinplant ook in de breedte ruimte in gaat nemen. Ook mooi als een bosje aangeplant midden in een groot gazon. De wetenschappelijke naam voor Pampasgras is Cortaderia selloana

Pampasgras planten

Geef Pampasgras een standplaats in de zon of halfschaduw. Wanneer u gaat planten, maakt u vooraf altijd eerst de grond goed los. Graaf een plantgat dat net iets groter is dan de pot . Meng wat aanplantaarde door de aarde in het gat, haal de tuinplant uit de pot en zet hem in het gat. Geef een flinke scheut water, zodat de wortels zich kunnen volzuigen. Maak het gat dicht met de omliggende aarde en druk de grond stevig met handen of voeten aan. Geef daarna nog wat water, zeker in een droge periode. Als u Pampasgras in een pot wilt planten, voor op het balkon of terras, zorg dan voor een ruime pot, waarin water weg kan zakken.

Pampasgras onderhouden

Jong Pampusgras moet u in de strengere winters, wat bescherming geven. U bindt dan de plant samen tegen de kou en ter isolatie brengt u rond de voet van de plant een flinke laag afgevallen bladeren aan. Haal de gele bladeren in de winter niet weg, doe dit pas in de lente. Snoeien kan aan het einde van de winter; knip dan tot 30 cm boven de grond het gras af. Geef dan een handje koemestkorrels als bemesting.

Nog een tip: u kunt enkele pluimen afknippen en ter decoratie in een vaas binnen zetten.

Pampasgras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.