» Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas'

Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas'

Product informatie

Nederlandse naam: Pampasgras
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen-wit
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas' of Pampasgras - Informatie:

Bij Pampasgras denken de meeste mensen aan hele grote pollen en bloempluimen tot wel 250 cm hoog; niet geschikt dus voor een kleinere tuin. Vanaf nu kan dat wél! De Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas' is een laagblijvende variant van het Pampasgras. Deze tuinplant wordt slechts 75 cm hoog en is daarmee prima geschikt voor tuinen waar minder ruimte is. De bladeren van de Coraderia selloana 'Mini Silver Pampas' zijn groen met witte lengtestrepen en geven extra kleur aan dit siergras. Pampasgras is niet wintergroen.

 

Standplaats:

Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas' staat het liefst in de zon in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

De pluimen van deze tuinplant blijven nog lang in het jaar hun sierwaarde houden. Wanneer ze lelijk zijn geworden, kunnen ze worden afgeknipt. Het blad sterft in de loop van de winter af. Dit kan na de winter tot op 15 cm boven de grond worden afgeknipt. De Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas' zal snel daarna weer uitlopen. Tip: De randen van het blad kunnen scherp zijn. Het beste kunt u handschoenen dragen bij het snoeien van dit Pampasgras.

 De Cortaderia selloana 'Mini Silver Pampas' | Pampasgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.