U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Broodboom | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over broodboom

De sierwaarde van de Broodboom zit hem in het glanzende, geelgroen gespikkelde blad  in combinatie met de trosjes rode bessen, die lang aan de tuinplant blijven hangen. Bovendien is de Broodboom winterhard en groenblijvend, zodat hij in de winter voor extra decoratie zorgt in de tuin. De bessen zijn niet eetbaar, maar vormen wel een veel gebruikt onderdeel voor kerststukjes. Tuinplantenwinkel heeft verschillende variëteiten in het assortiment: Aucuba japonica ‘Variegata’; Aucuba ‘Rozannie’; Aucuba ‘Golden King’ met iets bonter blad.

Broodboom planten

De Broodboom groeit zowel in de zon als in de schaduw: hoe meer zon, hoe feller de kleuren in het blad, maar ook in de schaduw krijgen de bladeren een mooie tekening en vormen zich meer bessen. De tuinplant staat het liefst in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De Broodboom is geschikt als solitaire eyecatcher, voldoet prima als vakbeplanting in de border, en staat ook graag in een kuip op het balkon of terras.

Broodboom verzorgen

Er is weinig snoei nodig. Knip in het vroege voorjaar oude, uitgedroogde takken weg; koude oostenwind kan in de winter bladeren bruin verkleuren. Verwijderen dan ook lange vorm verstorende takken, zodat er een mooie, compacte tuinplant overblijft.

 

De Bonte broodboom is het meest bekend

 

Inspiratie Broodboom:

De bonte Broodboom valt het gehele jaar op met deze bladkleuren

 

De bonte broodboom is wintergroen en geeft het hele jaar kleur aan uw tuin. 

Broodboom is er in diverse bladkleuren

 

Broodboom is goed te snoeien en is er in diverse bladkleuren. 

 

Broodboom krijgt rode bessen

 

De rode bes van de broodboom valt op tussen het frisse blad. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.