Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over broodboom

De sierwaarde van de Broodboom zit hem vooral in de glanzende bladeren met geelgroene spikkels. Maar ook de trosjes rode bessen zijn opvallend en blijven lang aan de Aucuba hangen. Bovendien is de Broodboom winterhard en een bladhoudende heester, zodat hij in de winter voor extra decoratie zorgt in de tuin. De bessen zijn niet eetbaar, maar vormen wel een veel gebruikt onderdeel voor kerststukjes. Tuinplantenwinkel heeft verschillende variëteiten in het assortiment: Aucuba japonica ‘Variegata'Aucuba ‘Rozannie'Aucuba ‘Golden King' met iets bonter blad.

 

Broodboom planten

De Broodboom groeit zowel in de zon als in de schaduw: een zonnige standplaats betekend fellere kleuren in het blad, maar ook in de schaduw krijgen de bladeren een mooie tekening en vormen zich meer bessen. De tuinplant staat het liefst in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De Broodboom is geschikt als solitaire eyecatcher, voldoet prima als vakbeplanting in de border, en staat ook graag in een kuip op het balkon of terras. Zorg dan wel dat de Aucuba japonica in voedselrijke grond staat.

 

Broodboom verzorgen

Er is weinig snoei nodig. Knip in het vroege voorjaar oude, uitgedroogde takken weg; koude oostenwind kan in de winter zorgen voor bruine randen aan de bladeren. Verwijder in het voorjaar dan ook lange vorm verstorende hoogste takken, zodat er een compacte Japanse broodboom met een mooie vorm overblijft.

 

De Herkomst

De Japanse broodboom vindt zijn oorsprong in Oost-Azië, met name in Japan. Het is een lid van de familie Garryaceae en wordt wetenschappelijk Aucuba japonica genoemd. De naam "Aucuba" is afgeleid van het Japanse woord "Aokiba", wat "Groene tak" betekent. In het wild groeit de Japanse broodboom meestal in bergachtige gebieden en langs bosranden. In de 18e eeuw werd deze boom geïntroduceerd in Europa en al snel verspreidde hij zich over de hele wereld Het is vooral geliefd om zijn leerachtige en glanzende bladeren.

 

Mannelijke plant met groene bladeren zonder bessen

Voordat u een broodboom koopt, is het handig om te weten dat er zowel een mannelijke als een vrouwelijke plant bestaat. Kiest u voor een broodboom vanwege de geel gespikkelde bladeren dan volstaat een mannelijke variant. Alleen aan de vrouwelijke Japanse broodboom groeien de kenmerkende rode bessen. Mannelijke broodbomen produceren stuifmeel, terwijl de stamper van de vrouwelijke plant uiteindelijk bessen vormt. Het bestuivingsproces van deze boom werkt alleen wanneer er stuifmeel van mannelijke bloemen naar de stamper van vrouwelijke bloemen wordt overgebracht.

 

De Aucuba japonica Variegata is een vrouwelijke soort waar in de herfst opvallende bessen aan groeien. Gelukkig hebben de kwekers en veredelaars met u meegedacht en gezorgd voor tweeslachtige soorten die zelfbestuivend zijn. De Aucuba japonica Rozannie en de Aucuba japonica Golden King zijn allebei soorten met zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen.

 

Broodboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Aucuba japonica wordt ook wel wordt ook wel Broodboom genoemd en wanneer u op zoek bent naar groen blad en mooie bladeren is deze een uitstekende keuze. Wilt u gelijk een grotere struik in uw tuin hebben staan, kies dan voor de Aucuba japonica Variegata XL. Elke Japanse broodboom komen we zelf met alle zorg bij u thuis bezorgen en wanneer u deze struik volgens onze instructies aanplant, krijgt u aangroeigarantie. Bekijk ook de vaste planten, bodembedekkers, siergrassen en andere planten en groenblijvende bomen om uw tuin volledig aan te planten.

 

De Bonte broodboom is het meest bekend

 

Inspiratie:

De bonte Broodboom valt het gehele jaar op met deze bladkleuren

 

De bonte broodboom is wintergroen en geeft het hele jaar kleur aan uw tuin. 

Broodboom is er in diverse bladkleuren

 

Broodboom is goed te snoeien en is er in diverse bladkleuren. 

 

Broodboom krijgt rode bessen

 

De rode bes van de broodboom valt op tussen het frisse blad. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.