U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Winterheide | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over winterheide

Winterheide zorgt juist voor kleur in een periode met weinig bloeiende planten. Juist daarom is het gebruik van deze plant in uw tuin al het overwegen waard. Winterheide is een groenblijvende vaste plant of halfheester met een compacte groei. De twijgen groeien meer in de breedte en minder in de hoogte dan bij zomerheide. Door de groeiwijze is de plant ook goed geschikt voor een bodembedekkende functie.

Winterheide kopen, aanplanten en verzorgen

De tuinplant staat het liefste op een zonnige plek in de tuin op een zure en humusrijke bodem. We raden aan om bij het planten tuinturf toe te voegen in het plantgat. Op (zware) kleigrond groeit heide doorgaans moeilijker. Wilt u toch heide planten dan raden we aan om de kleigrond te verschralen met scherp zand. Werk daarnaast ook een goede hoeveelheid tuinturf door de grond heen. Ook in pot doet winterheide het prima. Uw potten zien er met deze heideplanten in de winter altijd kleurrijk uit. Combineer de plant met winterviooltjes of een wintergroen siergras zoals Carex (zegge).

Voor de mooiste struiken en rijkste bloei is het belangrijk om de winterheide direct na de bloei terug te knippen. Snoei de twijgen met een heggenschaar terug; zodanig dat er nog wat groen blad aan de plant blijft zitten.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u ook tuinturf bestellen. Uw bestelling wordt binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd. 

Verschil

Weinig planten geven zoveel kleur in de winter als de winterheide. Vrijwel de hele winterperiode en ook een deel van het voorjaar bloeit deze heide met paars, roze en ook witte kleine bloempjes. Wat naamgeving betreft wordt zomerheide en winterheide nogal eens door elkaar gegooid. Calluna vulgaris bloeit altijd in het einde van de zomer en wordt daarom zomerheide genoemd. Erica planten bloeien in de winter.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.